ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:11:29μ.μ.
17
Μαΐου

Συμπαράσταση του Δημάρχου Βύρωνα στους Παλαιστίνιους κρατούμενους

Κατηγορία Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου με τον Πρόξενο της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης Muhanad Jarrar με θέμα τους 1900 Παλαιστίνιους κρατούμενους που πραγματοποιούν απεργία πείνας για 24η ημέρα (από τις 17 Απριλίου 2017), διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους στις φυλακές του Ισραήλ.

Ο κ. Jarrar ενημέρωσε τον κ. Κατωπόδη ότι παραβιάζονται καθημερινά από τους Ισραηλινούς βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο και ότι το κράτος του Ισραήλ αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με κλιμάκωση της βίας και των κατασταλτικών μέτρων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

 

Ο Δήμαρχος Βύρωνα εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους κρατούμενους, καλώντας μάλιστα όλους τους φορείς του Βύρωνα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

 

Ο Δήμος Βύρωνα καλεί  τη Διεθνή Κοινότητα να παρέμβει και να τεθεί ένα τέλος στις ενέργειες των δυνάμεων κατοχής όπως είναι η κατάσχεση εδαφών, ο εποικισμός, οι συλλήψεις, το τείχος, η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Παλαιστίνης. Σημειωτέον ότι το κράτος του Ισραήλ καταλαμβάνει το 85% από την έκταση της Παλαιστίνης. Για αυτό κρίνεται αναγκαίο να αναγνωρισθεί το Κράτος της Παλαιστίνης και να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός.

 

Τα αιτήματα των πολιτικών κρατούμενων αφορούν την αυθαίρετη σύλληψη Παλαιστινίων (πάνω από 6500 κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ), τα βασανιστήρια, την κακομεταχείριση, τα ποινικά μέτρα εναντίον τους, τη στέρηση ιατρική φροντίδας, την απαγόρευση οικογενειακών επισκέψεων και επικοινωνιών με οικεία πρόσωπα και την έλλειψη εκπαίδευσης.

Διαβάστηκε 300 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»