ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:49:21μ.μ.
10
Απριλίου

Συναγερμός για τη διακίνηση νέων φυλλαδίων στην Ειδομένη

Κατηγορία Ελλάδα

Σε συναγερμό βρίσκονται εκ νέου οι αστυνομικές αρχές στην Ειδομένη, καθώς, για μια ακόμα φορά, ο πρόχειρος καταυλισμός που έχει στηθεί στην περιοχή, «πλημμύρισε» από χαρτιά με μηνύματα γραμμένα στα αραβικά, που καλούν εκ νέου τους πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, όλοι όσοι διαβάζουν το κείμενο στα χαρτιά, μαθαίνουν ότι καλούνται, την Κυριακή το πρωί, από τις 09:00 μέχρι τις 10:00, να συγκεντρωθούν στο σημείο και να προσπαθήσουν εκ νέου να περάσουν τα σύνορα και να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

 

Για μια ακόμα φορά, αξίζει να σημειωθεί, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους διακινητές αυτών των φυλλαδίων.

 

Παρά τις προσπάθειες για εκκένωση ή έστω αποσυμφόρηση της περιοχής, πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να φύγουν και επιμένουν να ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες κοντά στα σύνορα.

 

Χθες, Σάββατο, το πρωί ο φτάχτης των Σκοπίων άνοιξε για λίγο, για να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα 25 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Τα άτομα αυτά είχαν περάσει νόμιμα τα σύνορα στις 3 Μαρτίου, όταν επιτρεπόταν η διέλευση, αλλά εγκλωβίστηκαν στα σύνορα της Σερβίας. Αστυνομικοί τους γύρισαν στα Σκόπια και η ΠΓΔΜ τους επέστρεψε το πρωί στην Ελλάδα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 125 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»