ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 - 8:56:16π.μ.

banner468x60

29
Απριλίου

Συνεργασία του Απ. Κατσιφάρα με τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ

Κατηγορία Ελλάδα

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,

κατά την οποία συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου για την καλύτερη προετοιμασία της Μακροπεριφέρειας λόγω της ανάληψης της Προεδρίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο» της Επιτροπής των Περιφερειών, στην οποία υπάρχουν θεματικές που αφορούν την υλοποίηση ολοκληρωμένων στρατηγικών έργων για την ανάπτυξη όλων των περιοχών της Μεσογειακής Λεκάνης που εντάσσει στο πλαίσιό της η Μακροπεριφέρεια.


Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκλογή του Περιφερειάρχη στο «τιμόνι» μιας τόσο ουσιώδους Ομάδας της Επιτροπής των Περιφερειών και μαζί με τον Απ. Κατσιφάρα συμφώνησαν πως η συνεργασία πλέον θα είναι διαρκής με στόχο τον συντονισμό της χώρας για την καταλληλότερη προετοιμασία.


Γενικός στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, της Μακρο-περιφερειακής Στρατηγικής της Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR) είναι η προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας μέσω της γαλάζιας ανάπτυξης και η δημιουργία ανάπτυξης και απασχόλησης στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, ιδίως μέσω της βελτίωσης της ελκυστικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της συνδεσιμότητας των Περιφερειών που συμμετέχουν στη Στρατηγική.


Να υπενθυμίσουμε πως οι πυλώνες που εστιάζει η Στρατηγική EUSAIR για τη θαλάσσια λεκάνη της Αδριατικής και το Ιόνιο Πέλαγος είναι τέσσερις και συγκεκριμένα: α) προώθηση καινοτόμου θαλάσσιας ανάπτυξης, β) συνδεσιμότητα της περιοχής τόσο δια των θαλασσίων οδών, όσο και των αγροτικών περιοχών και της ενδοχώρας με τις παράκτιες περιοχές, δίκτυα και ζητήματα ενέργειας, γ) διατήρηση, προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος με ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων και προστασία και διατήρηση των οικοσυστημάτων της περιοχής και δ) αύξηση της ελκυστικότητας της περιφέρειας με προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, προστασία και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς.


Παράλληλα, ως οριζόντια ζητήματα εξετάζονται η έρευνα και η καινοτομία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δημιουργία και ανάπτυξη διαχειριστικών/ διοικητικών ικανοτήτων (capacity building).

Διαβάστηκε 108 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»