ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 12:04:33π.μ.
13
Δεκεμβρίου

Στ. Θεοδωράκης: «Καλούμε τον κ. Τσίπρα να είναι πολύ προσεκτικός στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό»

Κατηγορία Ελλάδα

Από την Καβάλα όπου και περιοδεύει ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε την προσοχή της κυβέρνησης ώστε να μην καταρρεύσει η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό.

«Καλούμε τον κ.Τσίπρα να είναι πολύ προσεκτικός και να μην διακινδυνεύσει το ναυάγιο της συμφωνίας που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και για το προσφυγικό. Οι άλλες χώρες μιλάνε και λίγο εκ του ασφαλούς αλλά αν καταρρεύσει η συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία αυτή που θα πληρώσει το μεγάλο κόστος είναι η χώρα μας», δήλωσε.

 

«Την Πέμπτη στη συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητηθεί και η σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να είναι πολύ προσεκτικός και να μην διακινδυνεύσει το ναυάγιο της συμφωνίας που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και για το προσφυγικό. Οι άλλες χώρες μιλάνε και λίγο εκ του ασφαλούς αλλά αν καταρρεύσει η συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία αυτή που θα πληρώσει το μεγάλο κόστος είναι η χώρα μας.

 

Το Αιγαίο θα γεμίσει ξανά μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί άνθρωποι θα χαθούν και τα ελληνικά νησιά θα αναγκαστούν για άλλη μια φορά να προσπαθήσουν να λύσουν ένα διεθνές πρόβλημα. Η  έκκληση μας είναι πολύ συγκεκριμένη. Θα πρέπει η συμφωνία που έχει γίνει με την Τουρκία να διατηρηθεί. Και η Ευρώπη έχει τον τρόπο με άλλα μέσα να πιέσει την Τουρκία. Όχι, πάντως, εις βάρος της μεγάλης για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού καθώς τη Δευτέρα συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ την Πέμπτη θα γίνει Σύνοδος Κορυφής.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 251 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»