Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Νοεμβρίου

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Μάρκος Μπόλαρης

Κατηγορία Ελλάδα

Την υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών από την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και να στηρίξει τον αγροτικό τομέα και να μην εφαρμοστούν μέτρα που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την παραγωγική τάξη,

επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη.


Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ και στελέχη από την περ βρέθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον κ. Κατσιφάρα για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην παραγωγή και τις υποδομές από τις άσχημες καιρικές συνθήκες πριν από λίγες ημέρες σε Ηλεία και Δυτική Αχαΐα, ενώ συνομίλησαν και γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας και για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια για να ανακουφιστεί ο κλάδος.

ACATZ2
«Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, τα προβλήματα που προκλήθηκαν καθολικά και ιδίως στην αγροτική παραγωγή, στις υποδομές και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε τον αγρότη που παράγει ποιοτικά και εξωστρεφή προϊόντα για να μπορέσει να ξαναστήσει τις αγροτικές του παραγωγές. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι εδώ και στηρίζει τον αγροτικό τομέα με κάθε τρόπο» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.


Από την πλευρά του ο αναπλ. Υπουργός μίλησε για τη φορολόγηση των αγροτών και το νομοσχέδιο που θα έλθει προς ψήφιση, σημειώνοντας πως «μπορεί και πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη φορολόγηση που να είναι προοδευτική και να λαμβάνει υπόψιν τους παράγοντες έντασης εργασίας και κεφαλαίου και τις πολυετείς καλλιέργειες. Έτσι θα έχουμε ένα δίκαιο νομοσχέδιο. Η δική μου πρόκληση και προτροπή είναι να λειτουργήσουμε με συνέργειες. Συμμετέχουμε, συνδημιουργούμε, συνδιαμορφώνουμε το νομοσχέδιο, στο οποίο παρεμβαίνουν οι αγρότες, οι σύλλογοι, οι ενώσεις, οι υπηρεσίες, η Περιφέρεια ώστε να είναι ένα δίκαιο νομοσχέδιο».

ACATZ4
Και κατέληξε ο κ. Μπόλαρης: «Γιατί για να πάει μπροστά ο τόπος χρειαζόμαστε τη λογική του αγρότη που καταλαβαίνει πως επιχειρεί στον πρωτογενή τομέα, που είναι υπερήφανος για το προϊόν που παράγει, που έχει ποιότητα και εξωστρέφεια. Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς που πλήττονται. Μαζί μας σήμερα είναι ο Διοικητής του ΕΛΓΑ και στόχος μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι για να μπορέσουν οι αγρότες να συνεχίσουν να παράγουν».


Στη συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος, οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης, Νίκος Νικολόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αμέσως μετά ο αν. Υπουργός με τον Περιφερειάρχη, παρουσία βουλευτών των δύο νομών, επισκέφθηκαν τα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία σε Αχαΐα και Ηλεία και συνομίλησαν με παραγωγούς.

ACATZ3
Στην ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε στην Κάτω Αχαΐα ο κ. Μπόλαρης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ζημιές που σημειώθηκαν στην περιοχή, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να σημειώνει πως ήδη γίνεται η καταγραφή από την πρώτη στιγμή από κλιμάκια και άμεσα θα προχωρήσει η αποζημίωση των πληγέντων, ενώ ο Απ. Κατσιφάρας τόνισε πως η Περιφέρεια βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ για να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι συμπολίτες μας.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του αναπλ. Υπουργού Μ. Μπόλαρη και του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος, οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης, Νίκος Νικολόπουλος, Ανδρέας Κατσανιώτης, οι Δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Διονύσιος Μαυρόγιανννης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Αγροτικών Ενώσεων, ομάδων παραγωγών, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστηκε 97 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)