ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 4:53:43μ.μ.
30
Δεκεμβρίου

Στήριξη της Κοινωνικής Δομής – Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η Μέριμνα» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κατηγορία Ελλάδα

Παρουσιάστηκε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτικού – Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών Ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα» η οικονομοτεχνική μελέτη που συντάχθηκε από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας

για την ανέγερση του νέου κτιρίου για τις ανάγκες του Κέντρου Διημέρευσης, καθώς και των δύο Μονάδων Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.


Η μελέτη αυτή συντάχθηκε από την Περιφέρεια, προκειμένου η «Μέριμνα» να προετοιμαστεί για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-2020 χωρίς να δαπανήσει πόρους για τον σκοπό αυτο.


«Είχαμε ήδη ενημερώσει από την διάρκεια της διαβούλευσης κιόλας, τους φορείς που επιθυμούσαν να τους συνδράμουμε με τις Υπηρεσίες μας για να προετοιμαστούν για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο και η Μέριμνα ήταν ένας από τους φορείς που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


Όπως ενημέρωσε την πρόεδρο Άννα Σπηλιωτακάρα, όπως και τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου, ο κ. Κατσιφάρας, σκοπός της μελέτης αυτής είναι η παρουσίαση και ανάλυση ενός επενδυτικού σχεδίου που αφορά στην ανέγερση ενός νέου κτιρίου που θα φιλοξενεί ένα Κέντρο Διημέρευσης και τις Δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, και η αξιοποίηση του με την υποβολή σχετικής πρότασης σε χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως είναι το ΣΕΣ 2014-2020.


Κατά τη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Τσολοδήμος, επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων, και διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου «Μέριμνα».


«Δημιουργούμε ένα πλέγμα υποδομών για τους πολίτες μας που έχουν ανάγκη τη θαλπωρή, τη στήριξη και τη φροντίδα, όπως η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Οικοτροφείο του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, το νέο κτίριο Ημερήσιας Φροντίδας - Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Νοητική Στέρηση των «Μαχητών» στην Πάτρα, αλλά και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη». Δε θα σταματήσουμε να δημιουργούμε και να υποστηρίζουμε δομές και υποδομές αλλά και να διεκδικούμε πόρους για την καλύτερη λειτουργία τους» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «η αναγκαιότητα της ανέγερσης κτιρίου για την λειτουργία των νέων δομών κρίνεται επιβεβλημένη λόγω της ανυπαρξίας αντιστοίχων δομών. Η έλλειψη τέτοιων δομών σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για εκπαίδευση και απασχόληση ατόμων με νοητική αναπηρία καθιστούν απολύτως αναγκαία την δημιουργία τους προς την κατεύθυνση της εξάλειψης του κοινωνικού αποκλεισμού».

Διαβάστηκε 242 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»