ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 4:47:11μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
25
Φεβρουαρίου

Στον Τσίπρα οι αγρότες της Νίκαιας

Κατηγορία Ελλάδα

Ραντεβού στις 10:30 δίνουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που θα πάνε στη συνάντηση με πέντε αιτήματα:

 

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.


2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.


3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.


4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.


5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

 

Το μπλόκο των αγροτών θα εκπροσωπηθεί στη συνάντηση από το Βαγγέλη Μπούτα, το Ρίζο Μαρούδα και το Κ.Τζέλα, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας.

 

Τσίπρας: Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με την πειθώ

 

Στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να στρώσει το έδαφος για τη σημερινή συνάντηση, τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας από την εισαγγελική παραγγελία της κ.Κουτζαμάνη και προκρίνοντας ως λύση μονάχα το διάλογο.

 

«Χρειάζεται προσοχή. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Είμαι της άποψης ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με την πειθώ» είπε και ανέφερε ονομαστικά την κυρία Κουτζαμάνη. Ενδεικτικό είναι ότι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκε για την εισαγγελική παραγγελία από τα ΜΜΕ, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το κίνητρο της κ. Κουτζαμάνη ήταν η διατήρηση της έννομης τάξης.

 

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σαφές άνοιγμα στους αγρότες χαμηλών. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι στη συνάντηση που είχε με τους αγρότες ένας από τους διαμαρτυρόμενους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου παραδέχτηκε ότι έχει εισόδημα 50.000 ευρώ.

 

«Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε το 5% του αγροτικού κόσμου αλλά το 95%. Δεν θα προστατεύσουμε τα εισοδήματα των 40.000 ευρώ» είπε και σημείωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών στα μπλόκα έχουν εισοδήματα από 5.000 έως 7.000 ευρώ. «Θέλουμε να στηρίξουμε τη μεγάλη μάζα όχι τη μειοψηφία που περιφέρονται στα ΜΜΕ» είπε και μίλησε για την ανάγκη να στηριχτεί η μικρή και μεσαία αγροτιά, επιχειρώντας να διεμβολήσει εξ' αριστερών το αγροτικό μέτωπο.

 

Ο αγροτικός τομέας είναι προτεραιότητα, είπε, αλλά τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το 54% κάνει δηλώσεις ως 5.000 ευρώ το χρόνο, το 92% μέχρι 10.000 ευρώ και το 95% μέχρι 16.000 ευρώ.

 

«Κατέθεσα μια σειρά προτάσεων που αφορούν την ουσία και την επανεκκίνηση της παραγωγής αλλά και ως προς το εισόδημά τους (ασφαλιστικό, φορολογικό). Η πλειονότητα, αυτοί με εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ ευνοείται. Τα βάρη είναι 1.000 ευρώ λιγότερα από όσα πληρώνουν σήμερα.», επεσήμανε.

 

Στη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως εκ τούτου θα επιχειρήσει εκ νέου με τη δέσμη των 25 μέτρων και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστούν και περαιτέρω αιτήματα εντός του πλαισίου της κατατεθείσας πρότασης, προκειμένου να κλείσει το ένα μεγάλο μέτωπο της κυβέρνησης. Έτσι, θα επαναλάβει με παραδείγματα και αριθμούς πως ο συνδυασμός αγροτικού και φορολογικού ευνοεί την συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου.

 

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η Κουτζαμάνη

 

Την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον όσων παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και αποκλείουν τις εθνικές οδούς ζήτησε χθες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

 

«Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει)» και τονίζει πως πρόκειται για ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

 

«Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

 

Άνοιξαν δρόμοι σε ένδειξη καλής θέλησης

 

Οι αγρότες αποχώρησαν από πέντε μπλόκα, δείχνοντας καλή θέληση, με πρώτο αυτό του Ισθμού της Κορίνθου και μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν φύγει τα τρακτέρ από τη γέφυρα Μεγανίτη και την Αιγιαλεία στην Αχαΐα, τα διόδια Νεστάνης στην Αρκαδία και τη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Συνολικά αποχώρησαν πάνω από 350 μπλόκα.

 

Τα τρακτέρ θα παραταθούν στην άκρη του οδοστρώματος και η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί πλήρως σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, το Αμύνταιο, τα διόδια Μαλγάρων και το τελωνείο του Προμαχώνα. Δεν είναι λίγοι οι αγρότες που υποστηρίζουν ότι άρχισε η αναστολή των κινητοποιήσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 141 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»