ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:53:56π.μ.
08
Μαΐου

Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Κατηγορία Ελλάδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Κυριακή (7/5) μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων και του Συντονισμού Δράσεων Ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία.

Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας έκλεισαν συμβολικά τις εισόδους καταστημάτων που ανέβασαν σήμερα ρολά, και ανήρτησαν πανό.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε καλέσει τους εμπόρους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους σήμερα συμμετέχοντας στην απεργία που γίνεται πανελλαδικά.  «Ζητήσαμε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα σήμερα και το ίδιο θα κάνουμε κάθε φορά που θα γίνεται μια επέμβαση για τις Κυριακές σε ένδειξη διαμαρτυρίας», υποστήριξε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης.


Διαμαρτυρίες στην Πάτρα

 

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πάτρας αντέδρασαν έμποροι και εμποροϋπάλληλοι, στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος, «σήμερα γίνεται μια μεγάλη κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο και δίνουμε μία απάντηση σε αυτούς που επιχειρούν να πάρουν την Κυριακή». Όπως πρόσθεσε, «αυτό είναι ένα θέμα βαθιά πολιτικό, διότι πίσω από το άνοιγμα της αγοράς, αυτό που θέλουν, είναι να κλείσουν τα μικρά καταστήματα, ώστε το μεγάλο μερίδιο να το πάρουν οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα».

 

Ακόμη, ο Γιώργος Ρώρος υπογράμμισε ότι «αυτή την φορά έχουμε ευρείες συμμαχίες και πιστεύω ότι όλη η κοινωνία είναι μαζί μας, γιατί αν ανοίξει η αγορά, τότε θα ακολουθήσουν και άλλοι μετά από εμάς.»

 

Επίσης, διαμαρτυρία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ.

 

Να σημειωθεί ότι λίγα καταστήματα άνοιξαν το πρωί στην Πάτρα, όπου και αυτά έκλεισαν έπειτα από τις κινητοποιήσεις.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 265 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»