Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Μαρτίου

Το δώρο της Κύπρου στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Κατηγορία Ελλάδα

«Χιλιάδες Κύπριοι συμμετείχαν στην εξέγερση του 1821. Τους θυμόμαστε και τους τιμούμε»

Αντίγραφο του ιστορικού πίνακα του Γιώργου Μαυρογένη: «Το 1821 και η Κύπρος – Κανάρης» παραχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης στον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Θεοχάρη Λαλάκο, τον οποίο υποδέχθηκε με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Ο πίνακας, ο οποίος απεικονίζει την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Κανάρη στο νησί κατά την επιστροφή του από τα αιγυπτιακά παράλια, θα τοποθετηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην Ελληνική Πρεσβεία.

 

Στην προσφώνησή του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό, τονίζοντας: «Γιορτάζουμε τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και ευχόμαστε χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης. Με χαρά παραχωρούμε σήμερα στον Πρέσβη το αντίγραφό ενός πίνακα με ιδιαίτερη αξία για τον κυπριακό Ελληνισμό, καθώς συμβολίζει τη στενή του σχέση με τον Αγώνα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο νησί χιλιάδες Κύπριοι συμμετείχαν στην εξέγερση του 1821. Τους θυμόμαστε και τους τιμούμε».

 

Ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε επίσης την Πινακοθήκη του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ για την παραχώρηση του πίνακα.

 

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ελλάδας Θεοχάρης Λαλάκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Άμυνας για την πρωτοβουλία και επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου ευχήθηκε χρόνια πολλά σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

 

Η Εθνική Φρουρά θα τιμήσει φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου με την πραγματοποίηση υπερπτήσεων ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας σε ολόκληρη την ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε παράλληλο χρόνο με τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 211 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)