ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:13:47π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
17
Ιουλίου

Τσίπρας: Ζήτησα συνδρομή από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τον Καρέα

Κατηγορία Ελλάδα

Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έξω από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου είχε πάει προκειμένου να ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

«Όλες οι δυνάμεις πυροσβεστικής και στρατού και αεροπορίας είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν δύο σημαντικές εστίες πυρκαγιάς και άλλων τεσσάρων εστιών σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 

«Ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει η αεροπορία και ο στρατός στο μέτωπο του Καρέα. Επιχειρούν 2 ελικόπτερα της πυροσβεστικής και 70 οχήματα, ενώ έχουν απογειωθεί και έρχονται 2 καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη», εξήγησε ενώ πρόσθεσε πως «απογειώνονται από την Ελευσίνα 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα Σινούκ».

 

Ο πρωθυπουργός συνέστησε ψυχραιμία: «Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται η εθελοντική συνεισφορά εκεί που ενδείκνυται και το επιτρέπει η πυροσβεστική», είπε και ζήτησε προσπάθεια από όλες της πλευρές ώστε να αντιμετωπιστεί η φωτιά.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε, ενημερώθηκε για τους δύο πιλότους της πολεμικής αεροπορίας στο Καναντέρ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. «Είναι υγιείς και καλά στην υγεία τους», είπε.

 

«Θέλω να απευθυνθώ στα ΜΜΕ: Χρειάζεται ψυχραιμία και η διαρκής ενημέρωση θα γίνεται κάθε 2 ώρες από τον αρμόδιο αξιωματικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας», τόνισε.

 

Τέλος, όπως σημείωσε, «έχει γίνει επίσημο αίτημα βοήθειας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό κι αν χρειαστεί θα γίνει επίσημο αίτημα και σε άλλες χώρες. Δεν έχουμε εικόνα ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης συνδρομής».

 

«Θα δούμε το βράδυ το θέμα της πρόσληψης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 91 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»