ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 - 5:08:38μ.μ.

banner468x60

17
Αυγούστου

Χανιά: Σύσκεψη για τη φιλοξενία προσφύγων

Κατηγορία Ελλάδα

Στη σύγκληση της Περιφερειακής Ένωση Δήμων Κρήτης μεταφέρουν οι αυτοδιοικητικοί και οι βουλευτές των Χανίων τη συζήτηση σχετικά με το ζήτημα φιλοξενίας των προσφύγων στα Χανιά.

Στην προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση αποφάσεις δεν ελήφθησαν και το ζητούμενο από όλες τις πλευρές -δήμαρχοι, αντιπεριφεριάρχης και βουλευτές- ήταν να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση με το τι προτίθεται να πράξει το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και πλήρη στοιχεία από τον φάκελο που αφορά φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη.

 

Ωστόσο όλοι τους συμφωνούν πως στα Χανιά δεν είναι αποδεκτό ένα κέντρο φιλοξενίας κλειστού τύπου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας -ο οποίος μετείχε και στη σύσκεψη στο Ηράκλειο, την περασμένη εβδομάδα, που είχε συγκαλέσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας- τόνισε πως θέση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία δομής στην οποία θα υπάρχει φιλοξενία με ανθρώπινες συνθήκες, δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης, αλλά και εργασίας.

 

Επισήμανε επίσης πως μέσα από μία ορθολογική διαχείριση και συνεργασία μεταξύ των δημάρχων και της Πολιτείας το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό.

 

Παράλληλα ζήτησε να μην σηκωθούν οι τόνοι σε επίπεδο αντιδράσεων, δεδομένου πως το πρόβλημα αυτό αφορά όλη τη χώρα, και η Κρήτη καλείται να συνεισφέρει και να συνεργαστεί.

 

«Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από φωνές φανατισμού, έχουμε ευθύνη και πρέπει να την ασκήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

Από πλευρά τους, οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης και Βάλια Βαγιωνάκη συμφώνησαν πως ο αριθμός των φιλοξενουμένων είναι τέτοιος που δεν πρέπει να εγείρει θέματα κινδυνολογίας και καταστροφολογίας, ούτε να γίνει εκμετάλλευση του θέματος για καθαρά ιδιοτελείς και κομματικούς λόγους.

 

«Ουσιαστικά είναι θέμα διαχείρισης», ανέφεραν επισημαίνοντας ότι μέσα από τη συζήτηση και τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων, θα υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα και για το νησί και για τον νομό Χανίων.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 176 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»