ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:18:45μ.μ.
07
Αυγούστου

Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης και άρσης της επικινδυνότητας στην Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως

Κατηγορία Ελλάδα

Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια όσων κινούνται στην Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111), εξαλείφοντας, κατά το δυνατόν, τους κινδύνους και τις καθυστερήσεις

που παρουσιάζονται κατά καιρούς εξαιτίας των κατολισθητικών φαινομένων, ξεκινά άμεσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο ανάδοχος υπέγραψαν τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση – βελτίωση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. με αριθμ. 33 Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. 74, στα τμήματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας».


Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2013 ΣΑΕΠ001/2013 (με κωδικό MIS έργου: 2013ΕΠ00100011).


«Δίνεται προτεραιότητα σε αυτή την οδική αρτηρία, καθώς πρόκειται για έναν δρόμο ιδιαίτερης σημασίας για την Αχαΐα και την Ηλεία, καθώς και για όσους κινούνται προς την Τρίπολη ή την Πάτρα. Δυστυχώς, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκαλούν κατολισθητικά φαινόμενα σε αρκετά σημεία, δημιουργώντας έτσι φθορές και αποκλεισμό μεγάλων τμημάτων του οδοστρώματος» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «συνεχώς λαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια μέτρα βελτίωσης, όμως όλες αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές. Έτσι, με αυτή την εργολαβία κάνουμε μια ουσιαστικότερη παρέμβαση».


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μπεσαράτ Φάρες.

 

Τι περιλαμβάνει το έργο


Με το έργο αυτό, θα δοθεί προτεραιότητα, στις εργασίες επισκευής και συντήρησης για την αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών του εν λόγω οδικού δικτύου.


Επικουρικά, στην παρούσα εργολαβία θα συμπεριληφθούν κατά το εφικτό, εργασίες άρσης επικινδυνότητας και αποκαταστάσεις βλαβών σε στηθαία ασφαλείας, πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης κ.λπ.


Οι εργασίες συντήρησης, που θα εκτελεσθούν, θα έχουν ως στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του εθνικού οδικού δικτύου, την άρση της επικινδυνότητας και θα επιδιώκουν την επαναφορά του έργου στην αρχική του κατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση του.


Πρόκειται κυρίως για εργασίες:


- χωματουργικών έργων, με καθαρισμούς τάφρων, άρση καταπτώσεων και καθαρισμούς οχετών,


- τεχνικών έργων, με επενδύσεις προστασίας πρανών, συρματοπλέγματα και τοίχους αντιστήριξης, μικροκατασκευές, τοποθέτηση καλυμμάτων φρεατίων,


- ασφαλτικών, με εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, με απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις και επούλωση λάκκων,


-σήμανσης και ασφάλειας, με εργασίες αντικατάστασης φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση νέων στηθαίων, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων γεφυρών, τοποθέτησης πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος ,


-πρασίνου, με εργασίες κοπής κλαδιών δέντρων, καθαρισμό ερεισμάτων οδού κ.λ.π.

Διαβάστηκε 92 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»