ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 6:51:02π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
21
Σεπτεμβρίου

Χίος: Αναχώρησε τα μεσάνυχτα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 1000 πρόσφυγες

Κατηγορία Ελλάδα

Με περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες αναχώρησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα,

21 Σεπτεμβρίου 2015, από τη Χίο για την Μυτιλήνη και εν συνεχεία για τον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Το πλοίο είχε προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου λίγο πριν τις 8 το βράδυ, ωστόσο στην αρχή ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που ήταν έτοιμοι για επιβίβαση ήταν εξαιρετικά περιορισμένος.

 

Όπως και σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε επισημάνει, το γεγονός ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως οι τοπικές αρχές για την ακριβή άφιξή του, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες να κλείσουν εισιτήριο με το τακτικό δρομολόγιο και κάποιοι άλλοι για την Δευτέρα ή και Τρίτη.

 

Χρειάστηκε να γίνει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση εκ μέρους κυρίως της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, ώστε να ταυτοποιηθούν και να πάρουν το απαραίτητο έγγραφο όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει τις τελευταίες μέρες στο νησί, ώστε αργά το βράδυ να αυξηθεί η πληρότητα του πλοίου.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 11 το βράδυ έφτασαν τα τελευταία λεωφορεία του ΚΤΕΛ από τις εγκαταστάσεις Μερσινιδίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί υπερβολικός φόρτος εργασίας και μικροκαθυστερήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο έπρεπε να εκδώσει τα εισιτήρια και να επιβιβασθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να αναχωρήσει εγκαίρως για την Μυτιλήνη.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 98 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»