ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:25:57π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
12
Μαρτίου

«Δίνουν ένα κόκαλο στους εσωκομματικούς επικριτές για να γλύφουν»

Κατηγορία Παραπολιτικά

Για αντιπερισπασμό κάνουν λόγο πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στους Financial Times σχετικά την επαναφορά από την κυβέρνηση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για προβοκατόρικο αίτημα της Ελλάδας για τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία και τονίζει ότι υποδηλώνουν πως οι σχέσεις ανάμεσα στη νεοεκλεγείσα αριστερή κυβέρνηση και τους ευρωπαίους πιστωτές είναι πιο εχθρικές από ποτέ.

 

Αλλά στο παρασκήνιο, αναφέρεται στο άρθρο, οι παρατηρητές εκτιμούν ότι οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή - μια ημέρα πριν την επανέναρξη των συνομιλιών με τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ - υποδηλώνουν μια προσπάθεια αντιπερισπασμού απέναντι στους εσωκομματικούς επικριτές που αντιδρούν στον συμβιβασμό που επετεύχθη.

 

«Είναι σαν να τους δίνουν ένα κόκαλο για να γλύφουν» σχολίασε γλαφυρά ευρωπαίος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα.

 

Οι Financial Times υπενθυμίζουν και τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά ότι «αυτά που κάνει η Γερμανία είναι πολιτικός ρατσισμός σε βάρος μας» και ότι « αν η οικονομία καταρρρεύσει η Ελλάδα θα πλημμυρίσει από παράνομους μετανάστες και τζιχαντιστές που θα κατευθυνθούν στην Ευρώπη».

 

Σύμφωνα με τους FT αξιωματούχοι του «Brussels group» υποβάθμιζαν τις απαιτήσεις του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι τις αντιμετωπίζουν σαν μια προσπάθεια εξευμενισμού των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 168 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα