ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:52:32μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
28
Απριλίου

Κατάσκοποι και ψυχίατροι "διαβάζουν" τον Βαρουφάκη

Κατηγορία Παραπολιτικά

Σε ακραίες μεθόδους φαίνεται ότι καταφεύγουν οι ξένοι επενδυτές στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την τεράστια αβεβαιότητα γύρω από τις επόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αντιμέτωποι με μία κατάσταση τόσο ρευστή, αβέβαιη αλλά και περίπλοκη, διαχειριστές hedge funds αλλά και θεσμικών επενδυτών κατέφυγαν ακόμα και σε… ψυχιάτρους, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα «παίξουν» την Ελλάδα.

 

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι New York Times, ένας επαγγελματίας επενδυτής ανέθεσε σε ψυχίατρο να εξετάσει την ψυχική υγεία του Γιάννη Βαρουφάκη, μελετώντας τα βίντεο του υπουργού Οικονομικών. Στόχος του ήταν, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, να εξηγήσει και να κατανοήσει την αυθάδικη διαπραγματευτική τακτική του.

 

Ένας άλλος, παρήγγειλε σε πρώην Βρετανό κατάσκοπο να του κάνει ένα ψυχολογικό προφίλ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, θεωρώντας ότι η τελική απόφαση για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα θα παρθεί από εκείνη και όχι από τους 18 υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.

 

Άλλος τραπεζίτης ήλπιζε ότι η ιστορική προοπτική θα τον βοηθούσε να βγάλει μια άκρη, και έτσι διάβαζε ολόκληρους τόμους γύρω από την ιστορία του Βυζαντίου.

 

Κανείς τους, όμως, δεν μπόρεσε να βρει σοβαρές απαντήσεις. «Απλά δεν ξέρουμε», λέει στους NY Times ένας αγανακτισμένος διαχειριστής hedge fund, αφότου πέρασε όλο το Σαββατοκύριακο «ξεψειρίζοντας» τα sites των ελληνικών εφημερίδων για να δει πού πάει το πράγμα.

 

 

πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα