ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:58:40π.μ.
28
Απριλίου

"Μαλλιά - κουβάρια" Γεωδυναμικό ινστιτούτο και Υπουργείο υποδομών

Κατηγορία Παραπολιτικά

Μιλώντας σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ο κ. Τσελέντης γνωστοποίησε ότι από τον ερχόμενο Ιούνιο σταματάει η 24ωρη λειτουργία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθώς λήγουν οι συμβάσεις.

«Μιλάμε για 15 άτομα με 650 ευρώ το μήνα. Γι' αυτό το ποσό μιλάμε τώρα, είναι μια τραγική κατάσταση. Είναι με συμβάσεις, οι οποίες λήγουν, για 650 ευρώ το μήνα δηλαδή. Εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αυτό το πρόβλημα είναι τραγικό, έχει να κάνει με την ασφάλεια του ελληνικού πολιτισμού. Εγώ πέρασα τα μηνύματα εκεί που έπρεπε να τα περάσω, η καυτή πατάτα πλέον είναι σε άλλα χέρια και στον επόμενο μεγάλο σεισμό, κάποιοι θα πληρώσουν. Έχει να κάνει με το ΥΠΕΧΩΔΕ, απ' ό,τι ξέρω έχει ζητήσει και ο ΟΑΣΠ και εμείς συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών-Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, αλλά ακόμα δεν το έχουμε πετύχει» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

 

Από την πλευρά του το υπουργείο δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, τις προσλήψεις προσωπικού και τη χρηματοδότηση των σεισμολογικών δικτύων από τον ΟΑΣΠ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

 

''Σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αναφορές, ορισμένων διοικητικών παραγόντων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα σημεία που με έμμεσο είτε άμεσο τρόπο επιχειρούν να συνδέσουν θέματα προσλήψεων προσωπικού και λειτουργίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με τις αρμοδιότητες του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη. Αυτές οι παραπλανητικές αναφορές, που γίνονται ωστόσο με αξιοσημείωτη ευκολία καλλιεργούν στην κοινή γνώμη σύγχυση και παραπληροφόρηση. Μάλιστα σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός της καταγραφής, παρακολούθησης και εκτίμησης της σεισμικότητας του ελληνικού χώρου.

 

Οι κκ Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής και διευθυντής ερευνών αντίστοιχα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οφείλουν να προασπίζονται τον ευαίσθητο χώρο που υπηρετούν από κινδυνολογίες και εύκολες αναφορές. Επίσης οφείλουν να γνωρίζουν τα νομοθετικά και θεσμικά δεδομένα του φορέα που υπηρετούν. Και βεβαίως όταν απευθύνονται προς τους πολίτες, να αναφέρουν με καθαρό λόγο την αλήθεια. Η αλήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η λειτουργία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υπάγεται στην αρμοδιότητα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων. Απολύτως επιβεβαιωτική είναι η σχετική αλληλογραφία, που απευθύνει αρμοδίως ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητής κ. Κανάρης Τσίγκανος για τα θέματα προσλήψεων προσωπικού και λειτουργίας του Ινστιτούτου.

 

Η δυνατότητα που έχει ο ΟΑΣΠ βάση του ιδρυτικού του νόμου, να συνδράμει συμπληρωματικά και επικουρικά, χωρίς διακρίσεις, το σύνολο των σεισμολογικών δικτύων της χώρας, εφόσον αυτό επιτρέπουν οι διαθέσιμοι πόροι του Οργανισμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνδέεται και σκοπίμως να συγχέεται με την αρμοδιότητα και ευθύνη χρηματοδότησης και λειτουργίας του συγκεκριμένου Ινστιτούτου. Τέλος ας καταλάβουν οι εμπλεκόμενοι διοικητικοί παράγοντες ότι δεν χρειάζονται ούτε πιάνουν τόπο μέθοδοι πιέσεων και διάχυσης ευθυνών. Καλύτερα να ακολουθήσουν τον δρόμο της συνεργασίας και της υπευθυνότητας. Εκεί είναι βέβαιο ότι θα συναντηθούμε και θα φέρουμε αποτελέσματα.

 

 

πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστηκε 250 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα