ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:20:34μ.μ.
23
Μαΐου

Πώς έφτασε η Κατριβάνου στην παραίτηση

Κατηγορία Παραπολιτικά

Την παραίτηση της, από την θέση της στη Βουλή, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας στο facebook ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, μετά την καταψήφιση των άρθρων που αφορούσαν τον αυτόματο δημοσιονομικό κόφτη και το νέο υπεραταμείο.

Στη δήλωσή της η κ. Κατριβάνου κάνει λόγο για «διαρκή επιτροπεία» αλλά και για πολιτικά αδιέξοδα, αφού, όπως γράφει, αδυνατεί να σκεφτεί οποιαδήποτε εναλλακτική.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασε τις αντοχές της αλλά και τις αντοχές του Μαξίμου. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη» την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, είχε ταχθεί υπέρ των αλληλέγγυων που δραστηριοποιούνταν στα ελληνικά νησιά, σε Ειδομένη και Πειραιά και είχε χαρακτηρίσει ντροπή τις συνθήκες διαμονής των μεταναστών στην Κόρινθο.

 

Χαρακτηριστικά για το ΝΑΤΟ η κ. Κατριβάνουν είχε κάνει έκκληση αντίστασης στην στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις που εξέφρασαν ο γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ όσο και ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος αμφισβητούν στην πράξη τη Σύμβαση της Γενεύης και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

 

Μάλιστα παρά την έκφραση ικανοποίησης για τη συμφωνία της 7ης Μαρτίου στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, υπογράμμιζε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικές αρχές δικαίου που προκύπτουν, διαφοροποιούμενη από τη γραμμή της κυβέρνησης.

 

Η Βασιλική Κατριβάνου, έλεγε πως «οδηγούμαστε σε μια κατάσταση όπου καταπατάται στην πράξη το δικαίωμα στη διεθνή προστασία όσων έχουν ανάγκη». «Παράνομη είναι η συμφωνία, όχι οι πρόσφυγες», έγραφε σε άρθρο της στην εφημερίδα Αυγή.

 

Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει διαφωνίες για τον «κόφτη» ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην Κ.Ο. περίμενε τη χθεσινή εξέλιξη αφού η κυβερνητική πλειοψηφία, έστω «με βαριά καρδιά», θεωρούνταν δεδομένη.

 

Στην επιστολή παραίτησής της, η κυρία Κατριβάνου ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, επισημαίνοντας ότι «εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας».

 

«Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθω, κάθε μέρα, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, που ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας» τονίζει σε άλλο σημείο της επιστολής της η τέως, πλέον, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Είναι, για μένα, ένα βαθύ πολιτικό και υπαρξιακό αδιέξοδο, για το τι κάνουμε (και ξέρω ότι το ζουν βασανιστικά πολλές και πολλοί από τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και ευρύτερα, ανεξάρτητα από τη στάση που επιλέγει τελικά ο καθένας), και δεν θεωρώ ότι κάποιος αυτή τη στιγμή έχει τη λύση. Φυσικά, το βαθύ αυτό αδιέξοδο δεν λύνεται μιλώντας για «προδότες» και «προδοσία» αντίθετα, ένας τέτοιος λόγος όχι μόνο συσκοτίζει τα πράγματα, αλλά μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα» υπογραμμίζει η κυρία Κατριβάνου.

 

Τη θέση της Βασιλικής Κατριβάνου στη Βουλή αναμένεται να καταλάβει ο Γιώργος Κυρίτσης, υπεύθυνος τύπου του συντονιστικού οργάνου για τη μεταναστευτική πολιτική και πρώτος επιλαχών βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 190 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα