ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 25 Οκτωμβρίου 2020 - 10:42:17μ.μ.

banner468x60

26
Μαΐου

Πώς έφτασε ο φάκελος στα χέρια του Παπαδήμου

Κατηγορία Παραπολιτικά

Τον γρίφο πίσω από τον αποστολέα του τρομοδέματος και τον τρόπο με τον οποίο αυτό έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προσπαθούν να λύσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Από χθες εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών επιχειρούν να συνθέσουν τα -πολύ μικρά- υπολείμματα του φακέλου, με την ελπίδα να βρουν την άκρη του νήματος.

 

Τα ερωτήματα που απαιτούν άμεσα απάντηση είναι αφενός ποιος είναι ο πραγματικός αποστολέας του φακέλου και αφετέρου πώς είναι δυνατόν ένα δέμα-βόμβα να περνάει από μηχανήματα σάρωσης, να μην ανιχνεύεται η εκρηκτική ύλη και εν τέλει να φτάνει στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού.

 

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., ο επικεφαλής της ασφάλειας του κ. Παπαδήμου φέρεται να έχει δώσει εντολή να ελέγχονται όλα τα δέματα αλληλογραφίας που φτάνουν είτε στην Ακαδημία Αθηνών, είτε στη Βουλή, είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, όπως είχε γράψει από χτες το zougla.gr, το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να είχε περάσει από διπλό έλεγχο.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πρώτα πέρασε από ένα φορητό μηχάνημα σάρωσης παλαιού τύπου (κασετίνα) και εν συνεχεία ελέγχθηκε και από το μηχάνημα που βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το εν λόγω μηχάνημα μάλιστα τοποθετήθηκε το 2011 και, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες τα πράγματα, είναι σύγχρονο. Από το ίδιο μηχάνημα, άλλωστε, περνά και η αλληλογραφία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Σημειώνεται ότι τα προαναφερθέντα τέθηκαν σήμερα υπ' όψιν της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει δώσει εντολή για εξονυχιστική έρευνα γύρω από τις συνθήκες του περιστατικού.

 

Πώς γίνεται, λοιπόν, το δέμα να πέρασε από έλεγχο χωρίς να ανιχνευθεί η εκρηκτική ύλη; Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι πιθανώς αυτό να οφείλεται στην ποσότητα της εκρηκτικής ύλης, η οποία θεωρούν ότι δεν υπερέβαινε τα 30 γραμμάρια.

 

Θυμίζουν παράλληλα τον φάκελο-βόμβα που είχε αποσταλεί τον περασμένο Μάρτιο στα γραφεία του ΔΝΤ. Τότε, η διοικητική υπάλληλος, βοηθός του Τόμσεν, η οποία άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο, τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια και στο πρόσωπο από την έκρηξη, ενώ επηρεάστηκε και η ακοή της.

 

Ολονύχτιοι έλεγχοι

 

Όσον αφορά σε άλλα τρομοπακέτα που ενδέχεται να έχουν αποσταλεί, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν ολονύκτιους ελέγχους σε πολιτικά γραφεία και στόχους, εξετάζοντας την αλληλογραφία.

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δώσει οδηγίες για αυστηρούς ελέγχους. Από χθες το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μπλοκάρει βασικά κέντρα αποστολής φακέλων και δεμάτων τόσο όσον αφορά σε ΕΛΤΑ όσο και στις διάφορες εταιρείες διανομής, ενώ έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες σε θεσμούς και πρόσωπα, πολιτικούς ή επιχειρηματίες και σε όσους εργάζονται σε θεσμούς να αποφεύγουν το άνοιγμα φακέλων και να ειδοποιούν την αστυνομία σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται κάτι ύποπτο.

 

Η Αντιτρομοκρατική από την πρώτη στιγμή της έκρηξης του παγιδευμένου φακέλου στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου εντός του αυτοκινήτου του έστρεψε την προσοχή της προς εκείνη την ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει εξειδικευτεί στην αποστολή τέτοιων τρομοδεμάτων. Οι υποψίες στρέφονται στην κατεύθυνση των Πυρήνων της Φωτιάς, χωρίς ακόμη ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση περί του τύπου της συνδεσμολογίας και περί της φύσης του εκρηκτικού υλικού που χρησιμοποιήθηκε.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 186 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα