ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 6:59:51π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
12
Μαρτίου

Πώς έσφαξε με το... βαμβάκι τον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης

Κατηγορία Παραπολιτικά

Για τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και κυρίως για τα απαξιωτικά σχόλια που δέχθηκε, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

σε συνέντευξή του στην εκπομπή ONline του MEGA.

 

Ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να σχολιάσει όσα είπε ο Γερμανός υπουργός, τονίζοντας ότι είναι πολιτική του απόφαση αλλά και στάση πολιτισμού να μη συμμετάσχει «σε έναν ανταγωνισμό που οδηγεί όλους στο να είναι τυφλοί.

 

«Δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα των κακών τρόπων», δήλωσε.

 

Σημείωσε επίσης πως όποτε έχει αναφερθεί στον κ. Σόιμπλε έχει αναφερθεί με «τεράστιο σεβασμό» σε έναν άνθρωπο που είναι τέσσερις δεκαετίες στα πράγματα και πως όποτε τον βλέπει, μιλούν ιδιαιτέρως πολιτισμένα και με έναν ενδιαφέρον και εποικοδομητικό τρόπο.

 

Αποκάλυψε ωστόσο έναν διάλογο που είχε με τον Γερμανό υπουργό σε μία από τις συναντήσεις τους: «Σε μια συνάντηση που είχα με τον κ. Σόιμπλε μού είπε ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης και τού είπα "δεν την είχα ποτέ, είμαι μέλος μιας κυβέρνησης της ριζοσπαστικής αριστεράς. Το θεωρώ δεδομένο ότι δεν έχω την εμπιστοσύνη σας αλλά έχω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θέλω να αποκτήσω εγώ την εμπιστοσύνη τη δική σας και εσείς τη δική μου. Ο μόνος τρόπος να το κάνουμε είναι να αποφασίσουμε κάποιους κοινούς στόχους και να τους πετύχουμε"».

 

Ο κ. Βαρουφάκης ουσιαστικά «έσφαξε» με το βαμβάκι τον Γερμανό ομόλογό του ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε επιτεθεί φραστικά και μάλιστα με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

 

«Είναι πολιτική απόφαση και στάση πολιτισμού να μη σχολιάσω» είπε και μάλιστα απέδωσε την όλη κατάσταση σε κάποιους υπουργούς στο Eurogroup στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι ίδιοι είχαν συνηθίσει τους υπουργούς που περίμεναν στην... ουρά -όπως είπε - για να συναντήσουν την τρόικα:

 

«Τα forget it Giannis δεν περνάνε πλέον, θα το συνηθίσουν» είπε ο κ. Βαρουφάκης...

 

Τι είχε πει ο Σόιμπλε για τον Βαρουφάκη

 

Ο κ. Σόιμπλε έκανε και σφοδρή προσωπική επίθεση στον κ. Βαρουφάκη μετά τη λήξη του Ecofin προ ημερών. Μίλησε για «αφελή επικοινωνία» την οποία κάνει ο Ελληνας ομόλογός του, δίνοντας «λάθος εντύπωση» σε σχέση με αυτά που κάθε φορά λέει.

 

Υπονόησε, επίσης, ότι αν κρίνει εκ του αποτελέσματος ο κ. Βαρουφάκης κάνει «εσφαλμένη χρήση των ΜΜΕ» προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων. «O Βαρουφάκης μού είπε ότι τα ΜΜΕ είναι τρομακτικά. Και του είπα ότι στην αρχή έδινε την εντύπωση ότι είναι πιο δυνατός στην επικοινωνία απ’ ό,τι είναι στην ουσία. Η εντύπωση μπορεί να απατά» είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και τους κάλεσε να μη γελούν. «Το ότι είναι αφελής (ο κ. Βαρουφάκης) με τους δημοσιογράφους είναι για μένα κάτι εντελώς καινούργιο», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε...

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα