ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:04:41μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
06
Απριλίου

SUCCESS STORY... ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Κατηγορία Παραπολιτικά

Για μια… χούφτα ψήφους έκανε αποσπάσεις ακόμα και χαμηλόβαθμων υπαλλήλων το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Υλοποιώντας το ...ρουσφέτι story, ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, δεν δίσταζε να ικανοποιεί αιτήματα μετάθεσης υπαλλήλων, τα οποία αναλάμβανε να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες το Γραφείο Ειδικών Πολιτικών, το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού.


Οι περιπτώσεις που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Χωνί» είναι χαρακτηριστικές : Στις 30 Νοεμβρίου 2012, η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού στέλνει στον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη το εξής αίτημα: «Σας επισυνάπτουμε αίτηση της ενδιαφερόμενης για μετάθεση από το υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ του Νομού Ημαθίας στο υποκατάστημα Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε όπως περάσει υπηρεσιακό συμβούλιο από τα κεντρικά του ΙΚΑ- Αγίου Κωνσταντίνου 8. Το θέμα της μετάθεσης το έχει η κυρία Λ. Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»


Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η υπάλληλος ήθελε να πάει στη Θεσσαλονίκη και στην προσπάθειά της βρήκε «συμπαραστάτη» το γραφείο του πρωθυπουργού. Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία της εφημερίδας με τη ΔΟΥ Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης διακριβώθηκε ότι η υπάλληλος ήταν στη νέα της θέση.


Το αίτημα είχε την ένδειξη «προσωπικό», ενώ η φράση «παρακαλούμε όπως περάσει υπηρεσιακό συμβούλιο από τα κεντρικά του ΙΚΑ» σημαίνει ότι ….παρακάμπτονται τα τυπικά κριτήρια με τα οποία γίνεται η αξιολόγηση και αρκεί ένα αίτημα από το Γραφείο Ειδικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.


Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην εφοριακό Κ.Ζ που ήθελε από το Λαγκαδά να πάει στην Καλαμαριά. Το αίτημα προς το Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη έγραφε «Εφοριακός ΠΕ/Γ. Από 2/4/2007 έως και 6/6/2011 υπηρετούσε στη ΔΟΥ Καλαμαριάς ως προϊσταμένη εισοδήματος. Από 7/6/2011 έως και σήμερα υπηρετεί στην ΔΟΥ Λαγκαδά ως προϊσταμένη στο Κεφάλαιο. Παράκληση να μετατεθεί στη ΔΟΥ Καλαμαριάς».


Η εφοριακός τελικά επέστρεψε στην Καλαμαριά. Μάλιστα, αυτό το αίτημα ετίθετο ευθέως χωρίς ….προλόγους.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Χωνί», «Γραφείο Ειδικών Πολιτικών» ήταν προϊστάμενος ο στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.


Ο Δημήτρης Βαρζόπουλος στο βιογραφικό του, στην προσωπική ιστοσελίδα του, έγραφε ότι το 2012 εκλήθη από τον Αντώνη Σαμαρά να ιδρύσει τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Χωνί» ο παραλήπτης των αιτημάτων ήταν ο Παναγιώτης Κοκκόρης. Από τον Ιούλιο του 2012, μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 ήταν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μάλιστα ήταν παρ’ ολίγον βουλευτής με τη ΝΔ καθώς στις εκλογές του 2007 ήταν α΄επιλαχών.


Οι υποθέσεις προκαλούν εντύπωση, καθώς δεν περιμένει κανείς να στέλνει ο πρωθυπουργός επιστολές από το γραφείο του με στη στάμπα του και με την ένδειξη «προσωπικό» για ρουσφετάκια.


Γραφείο «Ειδικών Αποστολών»


Το Γραφείο Ειδικών Πολιτικών είναι ένα από τα εννέα ειδικά γραφεία που εμπνεύστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος το Δεκέμβριο του 2011 με αρμοδιότητα την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων και το συντονισμό δράσεων για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την εν γένει θεσμική λειτουργία του κράτους. Τελικά, όμως όπως φαίνεται το γραφείο του πρωθυπουργού ασχολείτο με άλλες υποθέσεις…..

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 138 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα