ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:15:14π.μ.
06
Απριλίου

Τη Σίφνο και τη Σέριφο επισκέφτηκε ο Κουίκ

Κατηγορία Παραπολιτικά

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Σίφνο και την Σέριφο,

και σε δηλώσεις του ανέφερε πως «είναι εντολή του Πρωθυπουργού να επισκέπτομαι με προτεραιότητα και τους «μικρούς», (τα μικρότερα νησιά)».

 

«Ανεξάρτητα με όλο τον κατάλογο των προβλημάτων που κατέγραψα, είμαι υποχρεωμένος να επικροτήσω τη συμπεριφορά και των δύο δημοτικών Αρχών και των δύο δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και στα δύο νησιά και στις δύο συσκέψεις εργασίας, ούτε μία στιγμή δεν αντιλήφθηκα παραταξιακούς διαγκωνισμούς, αλλά απεναντίας διαπίστωσα και στη Χώρα της Σερίφου και στην Απολλωνία της Σίφνου, ότι τα νησιά τους και μόνο τα νησιά τους, είναι πάνω απ' όλα» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

 

Στις επισκέψεις του, ο κ. Κουίκ συνοδευόταν από το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, Σύλβια Γαλλιροπούλου. Στη Σέριφο, τα σημαντικότερα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος υπ' όψιν του κ. Κουίκ, ήσαν η επισκευή του δημοτικού σχολείου, η στελέχωση του Κέντρου Υγείας, η διαχείριση των αεροδιακομιδών, ζωτικά έργα του ΕΣΠΑ, η επίλυση οικιστικών θεμάτων και η ενίσχυση των σταθμών της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

 

Αντίστοιχα ήταν και τα θέματα που έθεσαν οι τοπικοί άρχοντες της Σίφνου, θέτοντας επιπλέον και την αναγκαιότητα για την άμεση έγκριση κωδικού λειτουργίας του σφαγείου του νησιού, που εν όψει Πάσχα θα εξυπηρετήσει και τα τέσσερα όμορα νησιά.

 

Επίσης, ομόφωνα το δημοτικό Συμβούλιο της Σερίφου, ζήτησε από τον Τέρενς Κουίκ να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, να συμβάλουν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 21 Αυγούστου στο νησί για τα 100 χρόνια από την εξέγερση των μεταλλωρύχων, «που σήμανε και την καθιέρωση του 8ωρου στην εργασία».

 

Τέλος, στη Σέριφο ο Τέρενς Κουίκ, είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σύρου - Τήνου και δυτικών Κυκλάδων κ.κ. Δωρόθεο και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την συγκεκριμένη Μητρόπολη.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 233 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα