×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
08
Οκτωβρίου

Αναγνωριστικές ομοβροντίες για την ψήφο εμπιστοσύνης

Κατηγορία Πολιτική

Με το κλίμα ήδη να είναι ιδιαίτερα τεταμένο ξεκινά σήμερα η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Την ώρα που από το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκουν να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό συνασπισμό και να επισκιάσουν την ενδοκυβερνητική αντιπολίτευση από στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε τις πρώτες ομοβροντίες στην κυβέρνηση, στοχοποιώντας τον απόντα πρωθυπουργό (θα βρίσκεται στο Μιλάνο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε), όσο και τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα λάβει πρώτος το λόγο από κυβερνητικής πλευράς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τη «μητέρα των μαχών» θέτοντας όλα τα στελέχη και τους τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «κόκκινο συναγερμό».

 

Από την Κουμουνδούρου, έχοντας δώσει δείγματα για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν και με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, κάνουν λόγο για «κυβέρνηση Βορίδη».

 

Σε ειρωνικό τόνο απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. «Διαβεβαιώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες, για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιήσουν, θα ζητήσουν οπωσδήποτε την άδεια του κ. Σκουρλέτη».

 

«Μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας, το μάθημά του θα το πάρει από τον Πρωθυπουργό, για ακόμη μια φορά μέσα στη Βουλή», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας ότι την Παρασκευή αναμένεται να έχει την τοποθέτησή του και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

 

Την ίδια ώρα μετά το Μάκη Βορίδη στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ακόμα ένας πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ο λόγος για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για τον οποίο η Κουμουνδούρου έθεσε «βέτο» για να παραστεί σε εκπομπή του Star. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία καθώς οι δύο πολιτικοί ουσιαστικά θα έπαιρναν τα «κλειδιά» απουσία πρωθυπουργού για την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Για αυτό το λόγο και από το ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν ότι θα αποχωρούν από τη Βουλή κάθε φορά που θα μιλάει ο κ. Γεωργιάδης, με αποτέλεσμα να μην οριστεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από τη Νέα Δημοκρατία.

 

Έτσι το βάρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας θα αναλάβει ο Τάσος Νεράντζης που είναι ένας από τους παλαιότερους βουλευτές της παράταξης.

 

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον τρόπο αυτό ωστόσο επιχειρούν να με τη διπλή αυτή στοχοποίηση να ενεργοποιήσουν το θυμικό του μέσου νεοδημοκράτη, ενόψει της τριήμερης σύγκρουσης στη Βουλή, που θα δει να υπερασπίζεται τις κυβερνητικές γραμμές της Νέας Δημοκρατίας, όπως σημειώνεται από το ΣΥΡΙΖΑ, το πρώην μέλος της ΕΠΕΝ και του ΛΑ.Ο.Σ, Μάκης Βορίδης.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 244 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)