ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:51:38π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Μαρτίου

Ανάπτυξη και ανάσχεση της ανεργίας «σηκώνει» ο Μητσοτάκης

Κατηγορία Πολιτική

Το «αναπτυξιακό» του κοστούμι θα φορέσει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί επισκέπτεται εταιρία logistics στον Ασπρόπυργο, μία περιοχή που αποτελεί το βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της Αττικής.

 

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σειρά επαφών τόσο με εργαζόμενους στον τομέα, όσο και με τοπικούς φορείς και πολίτες. Στο επίκεντρο του γαλάζιου ενδιαφέροντος θα βρίσκεται η στροφή στην ανάπτυξη και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την πολιτεία, προκειμένου να περάσει σε θετικό πρόσημο η οικονομία ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

 

Ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να κάνει ο κ. Μητσοτάκης στην αδράνεια για την οποία εγκαλούν την κυβέρνηση στη Συγγρού στο φλέγον ζήτημα της ανάσχεσης της ανεργίας.

 

Την ίδια ώρα στο γαλάζιο στρατόπεδο έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για το προσφυγικό. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβουν το φόβο τους για το ενδεχόμενο ενός νέου ναυαγίου, εγείροντας και πάλι θέμα «ικανότητας χειρισμού» της κρίσης από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο επικεφαλής της ΝΔ ενώπιον των ομογάλακτών του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα περιέγραψε την τραγική κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα αλλά και οι ίδιοι οι σχεδόν 50.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μία «λειτουργική και αποτελεσματική» συμφωνία, προκειμένου να μειωθούν οι ροές στο Αιγαίο.

 

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «έχει πολύπλοκα και σύνθετα στοιχεία. Απαιτεί μεγάλη επιχειρησιακή επάρκεια από τις ελληνικές Αρχές, αλλά και σημαντική στήριξη από την Ευρώπη, προκειμένου να υλοποιηθεί». Υπογράμμισε επιπλέον την ανάγκη αποσυμφόρησης της κατάστασης στην Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, ενώ δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για «τυχόν εκπτώσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», αναφορικά με την «ευπρόσδεκτη» προσέγγιση της Τουρκίας με την ΕΕ.

 

Ικανοποίηση εκφράζουν τέλος στο γαλάζιο επιτελείο μετά το θερμό επεισόδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης του ΕΛΚ. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί έκλεισαν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδα, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του Έλληνα πολιτικού. «Πώς τολμάς να λες κάτι τέτοιο όταν αυτό οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μου και σε ντροπή την Ευρώπη;» σημείωσε χαρακτηριστικά σε αυστηρό ύφος ο κ. Μητσοτάκης, με τον Ορμπάν να μην δίνει καμία απάντηση, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 87 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα