×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Ιουνίου

Άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στα λαϊκά στρώματα και τα προβλήματα των πολιτών

Κατηγορία Πολιτική

Να αποδομήσει το «ταξικό» πρόσημο που επικαλείται η κυβέρνηση για την πολιτική της, καθώς και την όλη ρητορική για «δίκαιη ανάπτυξη» επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία,

με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνουν λόγο για «θράσος», εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για την απώλεια 21 δισ. ευρώ από τις διαπραγματευτικές παλινωδίες, ήτοι 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

 

«Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί» τονίζουν χαρακτηριστικά στη Συγγρού, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσα από το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που προτάσσει η ΝΔ, δηλαδή «μέσα από μεταρρυθμίσεις, περιορισμό των κρατικών δαπανών, μείωση των φορολογικών συντελεστών, προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας».

 

Για αυτό το λόγο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την ώρα που σύσσωμη η κυβέρνηση βρισκόταν σε «φαντασμαγορικές φιέστες», όπως τονίζουν από τη ΝΔ, να περιοδεύσει στο Μενίδι, όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους, καταστηματάρχες και τοπικούς φορείς.

 

Στο γαλάζιο επιτελείο προσδοκούν να βγάλουν τη «ρετσινιά» της ελίτ που επιρρίπτει στη ΝΔ η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να ανοίξουν τη βεντάλια επιρροής και σε χαμηλότερα οικονομικά στρώματα που ως επί το πλείστον στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισαν υπέρ του Αλέξη Τσίπρα.

 

Ως εκ τούτου, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την αντιπαραβολή της εκδήλωσης στην Ακρόπολη με την περιοδεία του στη λαϊκή γειτονιά των Αχαρνών, κατηγορώντας τον για απουσία από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το κράτος αλλά μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες, εξήγησε, μπορεί να έρθουν και μέσα στην κρίση, να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει σε περιβάλλον υπερβολικής φορολόγησης, υπερβολικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και με τις επιχειρήσεις να καλούνται να προκαταβάλουν φόρους και μετά να εισπράξουν», σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Κανείς αναπτυξιακός νόμος δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανάπτυξη όταν οι γενικότερες συνθήκες στην πραγματική οικονομία δεν ευνοούν καμία αναπτυξιακή διαδικασία», συνέχισε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή καθώς είναι 15.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ και 7000 μακροχρόνια άνεργοι.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι χρειάζεται συστηματική στήριξη εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα και μίλησε για πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης το οποίο θα εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους τα απαραίτητα ώστε να μην βρεθούν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)