ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 9:11:37μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
05
Ιουνίου

Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ -Ενημερώνει τα όργανα ο Τσίπρας

Κατηγορία Πολιτική

Στο...μικροσκόπιο των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει η πολιτική προσέγγιση της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του χρέους και με φόντο την αποτυχία που προηγήθηκε στις 22 Μαίου, εντείνονται η αμηχανία και ο εκνευρισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται -πιθανότατα αύριο- να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, oπότε και θα ενημερώσουν τα μέλη του οργάνου ο πρωθυπουργός αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να σφιγμομετρήσει τις αντιδράσεις του κόμματος.


Η απογοήτευση πάντως, είναι διάχυτη και ενδεικτικό της ατμόσφαιρας αυτής απετέλεσε η επιλογή της ηγεσίας την περασμένη εβδομάδα να μείνουν «κρυφές» όλες οι συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Τσίπρας συνεχίζει να πιέζει μέσω επαφών


Σε γενικές γραμμές, το κόμμα μοιάζει να τηρεί στάση αναμονής-τουλάχιστον- μέχρι τις 15 Ιουνίου. Διότι ήδη, ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει πως αν δεν κατορθώσει να πάρει μια «καθαρή λύση» στο eurogroup θα μεταφέρει τη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής στις 22. Οπότε είναι λογικό μέχρι να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, οι όποιοι προβληματισμοί να διατηρούνται σε χαμηλούς τόνους.

Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός αναμένεται να ακολουθήσει την τακτική της περασμένης εβδομάδας, κρατώντας ενεργό τον δίαυλο επικοινωνίας με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, στην προσπάθειας εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης μέχρι το eurogroup.



Σε κάθε περίπτωση, βαρόμετρο θα αποτελέσει η συνεδρίαση του euroworking group στις 8 Ιουνίου. Ενώ η Αθήνα επιμένει να πιέζει για ‘καθαρή λύση’ με αρμόδιες πηγές να τονίζουν πως «μία λεπτή κλωστή χωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία».

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 345 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα