ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:33:00μ.μ.
13
Απριλίου

«Άνθρακες ο θησαυρός της πολυδιαφημισμένης δήθεν καθολικής υγειονομικής κάλυψης»

Κατηγορία Πολιτική

«Άνθρακες ο θησαυρός» της πολυδιαφημισμένης δήθεν «καθολικής υγειονομικής κάλυψης» των ανασφαλίστων – αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως σημειώνει το ΚΚΕ, με την νέα εγκύκλιο, «άνθρωποι που πολλοί δεν έχουν να φάνε, πληρώνουν εξ ολοκλήρου για την αγορά 2500 εξετάσεων που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, ούτε για τους ασφαλισμένους. Σημαίνει να πληρώνουν συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων και 1 ευρώ χαράτσι ανά συνταγή. Ένα τμήμα χρονίως πασχόντων που χρειάζονται τακτικά θεραπείες και φάρμακα θα οδηγηθούν αναγκαστικά να εγκαταλείπουν τη θεραπεία τους ή να συνεχίζουν με τις υποτυπώδεις υπηρεσίες των «κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων» αφού δεν θα έχουν να πληρώσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία ή ακόμα και τη ζωή τους».

 

«Η μόνη εξαίρεση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη αφορά τους πλέον εξαθλιωμένους, με ατομικό εισόδημα 200 ευρώ το μήνα, και αυτό συνδυαστικά με περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια. Με ανάλογα κριτήρια θα επιλέγονται ακόμα και οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% ή κάποιες κατηγορίες χρόνιων πασχόντων» επισημαίνει το ΚΚΕ και συνεχίζει: «Για τη χρηματοδότηση ακόμα και αυτών των πενιχρών παροχών η κυβέρνηση δεν προβλέπει ούτε καν τη κρατική χρηματοδότηση των 100 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε εξαγγείλει σε προηγούμενη περίοδο. Δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ επιπλέον κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων του ΠΕΔΥ για τη κάλυψη αυτών των αναγκών. Η δαπάνη θα «καλύπτεται» από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από το κράτος. Δηλαδή θα χρηματοδοτείται από τα ασφαλιστικά ταμεία, που κύριοι αιμοδότες τους είναι οι υπέρογκες εισφορές και τα χαράτσια που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα».

 

«Η πλήρης χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών και παροχών Υγείας πρέπει να γίνεται από το κράτος, με αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, χωρίς καμία πληρωμή από τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους» καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 73 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα