Εκτύπωση αυτής της σελίδας
02
Νοεμβρίου

Από το ΕΣΡ στα προβλήματα της καθημερινότητας θα εστιάσει την ατζέντα της η ΝΔ

Κατηγορία Πολιτική

Στροφή στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και των εργαζομένων επιχειρεί να πραγματοποιήσει η ΝΔ, ενώ παράλληλα με την πρότασή της για την προεδρία του ΕΣΡ απαγκιστρώνεται από μία ατζέντα που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον από την καθημερινότητα, όπως τονίζουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το Μοσχάτο απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ, από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ξεκαθάριζαν πως για να συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: πρώτον, να καταργηθεί πλήρως ο νόμος Παππά και όχι απλά να αποσυρθεί όπως έλεγαν από την κυβέρνηση και δεύτερον, να υπάρξει συμφωνία στη βάση της πρότασης νόμου που κατέθεσε η ΝΔ και η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή.



Την ίδια ώρα πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται η τελική στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία θα γίνει στη σκιά της διακριτής θέσης που διατύπωση ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εκτιμώντας πως θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση για το ΕΣΡ μετά τις πετυχημένες πιέσεις της Πειραιώς.


Σε αυτό το κλίμα στο Μοσχάτο επιχειρούν να κατεβάσουν τους τόνους για τις τηλεοπτικές άδειες. Από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ σημειώνουν πως ό,τι μπορούσε να γίνει από το θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη γίνει «και δεν έχει νόημα να ανακυκλωνόμαστε σε μία διαρκή σύγκρουση».



Πίσω από τη φράση αυτή εντοπίζεται η πεποίθηση της ΝΔ ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κρατήσει ζωντανή την κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες για να μην μονοπωλεί την επικαιρότητα η εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τη β΄αξιολόγηση καθώς και η αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι.


Ως εκ τούτου στόχος των στελεχών της ΝΔ στο εξής είναι η συνέχιση της εξόρμησης για να αφουγκραστούν την κοινωνία και η διατήρηση του αιτήματος για πρόωρες εκλογές ως μοναδική διέξοδο στην ατελέσφορη πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτό διατυπώθηκε και στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 204 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)