ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 1:28:35π.μ.
30
Δεκεμβρίου

Αποποιείται ο Μητσοτάκης τον χαρακτηρισμό του νεοφιλελεύθερου

Κατηγορία Πολιτική

Βέβαιος ότι θα κερδίσει στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών και θα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μιλάει για την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εγώ εγγυώμαι απόλυτα την ενότητα της ΝΔ, η ενότητα όμως δεν είναι από μόνη της αυτοσκοπός. Δεν αρκεί η ΝΔ να είναι ενωμένη πρέπει να είναι και ανανεωμένη για να μπορεί να διεκδικήσει μία εκλογική νίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

Εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, προβλέπει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα εξαντλήσει την 4ετία και ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

 

Επίσης αποποιείται τον χαρακτηρισμό του νεοφιλελεύθερου, σημειώνοντας: «Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Είμαι ένας μετριοπαθής, φιλελεύθερος, κεντροδεξιός πολιτικός. Δεν πιστεύω ότι η αγορά λύνει όλα τα προβλήματα. Πιστεύω σε ένα ισχυρό αλλά πιο μικρό, ισχυρό όμως, κράτος το οποίο θα ρυθμίσει την αγορά. Πιστεύω όμως ακράδαντα στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας να δημιουργεί πλούτο. Δεν θα κουράζομαι να λέω ότι αν δεν συζητήσουμε σε αυτή τη χώρα για το πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα, τότε μονίμως θα μοιράζουμε τη φτώχεια μας».

 

Εξηγεί ότι γνώμωνάς του είναι το δημόσιο συμφέρον, ενώ επισημαίνει ότι υπηρετεί τις ιδρυτικές αξίες της ΝΔ όπως τις καθόρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με απόλυτη συνέπεια.

 

Παράλληλα λέει ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε το 2009 την αλήθεια στον ελληνικό λαό και πως ο Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 83 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα