ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:54:06μ.μ.
07
Οκτωβρίου

«Αριστερό» gala στο Μαξίμου: Κοκτέιλ και συμπάθεια με φόντο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία Πολιτική

Πολιτικό «μασάζ» λίγο πριν ξεκινήσει ο νέος γύρος Αθήνας – δανειστών για τα εργασιακά – Οι γκρίνιες, ο Καρανίκας και το σενάριο της «χαλαρής» εκλογικής ετοιμότητας

Τα φώτα άναψαν, οι πύλες του Μεγάρου Μαξίμου άνοιξαν κι ο περίβολος γέμισε από τις φωνές των βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που πήγαν το βράδυ της Πέμπτης (06/10/2016) στο πρωθυπουργικό γραφείο, ως καλεσμένοι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα σε μια συνάντηση, που απλώς έκρυβε μια επίφαση χαλαρότητας.

 

Και μπορεί στο μενού της βραδιάς ο κ. Τσίπρας να είχε προγραμματίσει λευκό και κόκκινο κρασί, αναψυκτικά, «καναπεδάκια» και άλλα συναφή ελαφριά σνακς, ωστόσο το «κυρίως πιάτο» ήταν πολύ διαφορετικό.

 

Η «αριστερή» φιέστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι στο πιάνο και τις νότες του να ακούγονται στην Ηρώδου Αττικού, ενώ τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

 

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο, είπε ότι «ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίσθηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων».

 

Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ότι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θα «ξεκλειδώσει» την δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

 

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι «οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική», ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

 

Και λίγο παρασκήνιο...

 

Όλα αυτά ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή εσπερίδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ. Αξίζει, όμως, να δουμε και λίγο παραπέρα, στο παρασκήνιο του gala.

 

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός επιθυμούσε πάση θυσία εδώ και μέρες να δει συντρόφους εν όψει του επικείμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να δοθεί η «Μητέρα των κομματικών Μαχών» μεταξύ αυτών που ομονοούν με την πρόταση Τσίπρα για ιδεολογικοπολιτική μετατόπιση του κόμματος σε πιο «κεντροαριστερά νερά» και σε εκείνους που επιμένουν στη «ριζοσπαστική υφή» του κυβερνώντος κόμματος.

 

Είχε, μάλιστα, προηγηθεί τετ-α-τετ του κ. Τσίπρα με το στενό συνεργάτη του, Νίκο Καρανίκα, ο οποίος ενήργησε σε ρόλο «ειρηνοποιού» απέναντι στις «γκρίνιες» που ακούγονταν μέχρι πρόσφατα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, ότι ο πρωθυπουργός είχε γίνει ακριβοθώρητος, εξαιτίας των υποχρεώσεών του το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό.

 

Ακόμη μία, εξίσου σημαντική, παράμετρος της χθεσινοβραδινής εσπερίδας στο Μαξίμου είχε να κάνει και με τον επικείμενο γύρο διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους δανειστές, με το εργασιακό να συνιστά μείζον ζήτημα αλλά και σημείο έντονης τριβής κι αντιπαράθεσης στους κόλπους της κυβερνητικής «συμμαχίας» Τσίπρα – Καμμένου.

 

Στην ουσία, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει για τα καλά το πολιτικό «μασάζ» των κυβερνητικών στελεχών, με φόντο τις αλλαγές στα εργασιακά, καθώς το πρωθυπουργικό περιβάλλον δείχνει να ανησυχεί για τυχόν διαφοροποιήσεις ακόμη και «διαρροές» απέναντι στα όσα σκληρά κι απάνθρωπα μέτρα απαιτήσουν οι Θεσμοί από το οικονομικό επιτελείο.

 

Όπως επισημαίνεται, εξάλλου, δεν θα πρέπει να θεωρείται διόλου αμελητέο και το σενάριο της «χαλαρής» – κατά το ύφος της χθεσινής βραδιάς – εκλογικής ετοιμότητα. Πλέον όλα είναι πιθανά.

 

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι αυτό το φθινοπωρινό gala στο μπαλκόνι του πρώτου όροφου του πρωθυπουργικού γραφείου δεν ήταν κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει ο κ. Τσίπρας. Και σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυχαίο. Αποτελεί μια σαφή ένδειξη πως κάτι ετοιμάζεται και μάλιστα πολύ σύντομα.

 

Άλλωστε, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας, τα σοβαρά και δύσκολα πάντοτε λέγονται και συζητούνται «μεταξύ τυρού και αχλαδιού»...

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 185 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα