ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:59:04μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
18
Ιουνίου

Αρρυθμίες και σενάρια Δραχμής θολώνουν την κυβερνητική εικόνα

Κατηγορία Πολιτική

Βαβέλ θυμίζει η νέα κυβέρνηση με τους υπουργούς να συγκρούονται μεταξύ τους και να αναζητούν τρόπους να αλλάξουν μέτρα.

 

Μετά τη σύγκρουση Λοβέρδου – Μητσοτάκη για τις απολύσεις ο υπουργός Παιδείας επανήλθε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό και για αυτό δεν τον εφαρμόζει!

 

Από την άλλη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος προχωρά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων σε τρεις περιοχές, που δεν θα περιλαμβάνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος τόνισε ότι οι Δήμοι έχουν δίκιο να ανησυχούν για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

 

Ταυτόχρονα ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης επανεξετάζει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών που όπως είπε είναι ήδη αρκετά μειωμένο σε σχέση με αυτό των Ευρωπαίων συναδέλφων τους. Συγκεκριμένα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει η δέσμευση της χώρας μας για μείωση κατά 2% του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, άφησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

 

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ποσοστό κέρδους του κλάδου θα γίνουν εκ νέου, προσθέτοντας πως αποτελεί ένα θέμα το οποίο θα "δούμε".

 

"Το κέρδος των Ελλήνων φαρμακοποιών είναι ήδη αρκετά μειωμένο σε σχέση με αυτό των ευρωπαίων συναδέλφων τους" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

 

Είναι εμφανές ότι υπουργοί της κυβέρνησης επιχειρούν να δουν σειρά μέτρων με κοινωνικό χαρακτήρα, ωστόσο διαφορετικό είναι το κλίμα από το Eurogroup όπου ξεκαθαρίζεται μέσω κύκλων ότι για να λάβει η Ελλάδα τα 2 δισ. Ευρώ τον Ιούλιο θα πρέπει να υλοποιήσει 12 προαπαιτούμενα μέτρα. Μάλιστα ήδη χάθηκε η προθεσμία του Ιουνίου για 1 δισ. Ευρώ.

 

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στη συνάντηση Σαμαρά – Σόιμπλε όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μη δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις, αλλά μόνο εφόσον τηρεί το βασικό πλαίσιο των δεσμεύσεων για τη δημοσιονομική πολιτική, θα έχει το περιθώριο για κινήσεις διόρθωσης των κοινωνικών αδικιών.

 

Την ίδια στιγμή συζητήσεις προκαλεί η τοποθέτηση του καθηγητή κ. Στεφανάδη στη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθώς με παλαιότερο άρθρο του είχε ταχθεί υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

πηγή:news.gr

Διαβάστηκε 322 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα