ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:33:10π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
25
Φεβρουαρίου

Boύτσης: Οσοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία θα ηττηθούν

Κατηγορία Πολιτική

Συνέντευξη στην Real News παραχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ο οποίος μίλησε για το κλείσιμο της αξιολόγησης ενώ παράλληλα διαμήνυσε πως «όσοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία το καλοκαίρι, θα ηττηθούν, γιατί οι συσχετισμοί πλέον δεν τους ευνοούν».

Παράλληλα στη συνέντευξή του σημειώνει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει προγραμματικά και νομοθετικά τις ρωγμές του προγράμματος και τις ευκαιρίες που δίνει η πορεία της ελληνικής οικονομίας».

 

Ο πρόεδρος της Βουλής επιτίθεται στο ΔΝΤ και σε «ένα μέρος των πολιτικών που ακόμα επιμένουν στην Ευρώπη της σκληρής λιτότητας των κοινωνικών αποκλεισμών και της άρνησης των κοινωνικών δικαιωμάτων» και τους κατηγορεί ότι, «μηχανεύονται εναγωνίως επί μήνες μια «ισορροπία του τρόμου», που εξωθεί τους μεταξύ τους συμβιβασμούς σε αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας». «Το ότι ξανανοίγουν π.χ. συνεχώς το ζήτημα του ασφαλιστικού και των συντάξεων αποτελεί ακραίο παράδειγμα κυνισμού και έλλειψης αλληλεγγύης», επισημαίνει και προσθέτει:

 

«Αυτή η πολιτική που με πολλούς τρόπους εφαρμόζεται και προς άλλες χώρες του Νότου, όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία πρέπει να ηττηθεί γιατί, πέραν όλων των άλλων, μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση της ΕΕ, και σε προφανή ενίσχυση των ακροδεξιών δυνάμεων και των πολιτικών της εθνικής αναδίπλωσης», τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής. Προφανώς και δεν μπορεί να υπάρχει χώρα που μπορεί να έχει 3,5% πλεονάσματα επί δέκα χρόνια, όταν δηλαδή ετησίως θα υστερεί ο αντίστοιχος δείκτης της ανάπτυξης, ακόμη κι αν θα είναι στο 1% στο 2%, ή στο 3%».

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκτιμά πως «όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, ως πολιτικά υπερασπίσιμη θα υπερψηφισθεί» και τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν ζητάει ούτε εκβιάζει υπερψήφιση της συμφωνίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

 

Ερωτηθείς για το εάν πρέπει να ανοίξει διάλογος για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Βουλής απαντά πως «τα κόμματα της λεγόμενης Κεντροαριστεράς στον τόπο μας έχουν σωρεύσει βασικές ευθύνες στη διαδρομή τους».

 

«Δεν πρέπει να αφιστάμεθα από τη σοβαρή αλλαγή και μετατόπιση που επιχειρείται, με αντιφατικό τρόπο είναι αλήθεια, σε χώρες του Νότου και την ίδια τη Γερμανία για την αποκόλληση σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων από τον σφικτό προγραμματικό και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις» προσθέτει ο κ. Βούτσης και σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κορμός της κυβέρνησης επί διετία, έχει θετικά επιδράσει στην αργή και αντιφατική αυτή μετατόπιση. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των προοδευτικών πράσινων κομμάτων εργάζονται επίσης με ανοικτούς ορίζοντες σε αυτό το θέμα των συμμαχιών. Αυτό είναι το ζήτημα, αυτή είναι η τάση των πραγμάτων και όλοι θα κριθούμε από τον τρόπο που θα διαμορφώσουμε τη σχέση μας σε αυτή την εξέλιξη».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 205 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα