ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:54:07μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
03
Δεκεμβρίου

Με νέα ναυτική οδηγία, που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, οι Τούρκοι δέσμευσαν το Καστελόριζο για άσκηση υποβρυχίων, 03:00 με 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, προειδοποιώντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να πλησιάσουν το σημείο άλλα πλοία.

Σύμφωνα με τη NAVTEX 785/16 που εξέδωσαν στις 15:40 το μεσημέρι (τοπική ώρα), δεσμεύουν περιοχή για άσκηση πολεμικού πλοίου με υποβρύχια συσκευή.

Σκληρή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τον Πάνο Καμμένο

 

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί με τη γείτονα, είναι κι η «επιθετική» απάντηση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου από το στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης

 

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον (Τούρκο) πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου.

 

»Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής» ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.


Οι δηλώσεις Καμμένου

Από το στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει: «Από δω θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία μεριά έχουμε την Τουρκία, που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η απάντηση η δική μας, η απάντηση που δίνουμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο, της προάσπισης τη εθνικής κυριαρχία της χώρας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών».


«Από κει και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα» πρόσθεσε.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα