ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 2:10:52μ.μ.
08
Φεβρουαρίου

Διήμερη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία

Κατηγορία Πολιτική

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και με τους εκπροσώπους του τοπικού, πολυπληθούς ελληνικού στοιχείου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται στην Ουκρανία σε μια πολύ επικίνδυνη για την περιοχή, συγκυρία: φάση αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών με άλλα λόγια, παρά ταύτα υπάρχει σειρά λόγων για την επίσκεψη αυτή, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

 

Πρώτα από όλα, το γεγονός ότι η Αθήνα ακολουθεί πιστά το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Από εκεί και πέρα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθορίζουν σε κάποιο, μεγάλο, βαθμό τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, γι' αυτό και αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικές από το Μέγαρο Μαξίμου. Στα παραπάνω θα πρέπει κανείς να προσθέσει το γεγονός ότι οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις εισέρχονται σε νέα φάση, μετά την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, μέρος της οποίας αποτελεί ασφαλώς η Παρευξείνια «γειτονιά». Πόσο μάλλον που στην Ουκρανία ζουν αρκετές χιλιάδες Ουκρανών ελληνικής καταγωγής, κάποιοι από τους οποίους σε πολύ επικίνδυνες περιοχές.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 271 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα