Εκτύπωση αυτής της σελίδας
23
Δεκεμβρίου

Δυσαρεστημένος ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς που έχουν αποκοπεί από την κοινωνία και τους πολίτες

Κατηγορία Πολιτική

Η Μεσσηνία θα αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό του Αλέξη Τσίπρα στις διαδοχικές εξορμήσεις του ανά την επικράτεια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές προγραμματίζεται να συνεχιστούν και μετά τα Χριστούγεννα.

Η διαρκής σύγκρουση με τους ακραίους κύκλους των δανειστών, το σκληρό μπρα ντε φερ με το Βερολίνο και το ΔΝΤ και το γεγονός ότι η δεύτερη αξιολόγηση μετά τη νέα αναβολή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα κλείσει στα τέλη Γενάρη έχουν προσδώσει ιδιαίτερο προεκλογικό άρωμα στις πρωθυπουργικές περιοδείες.

 

Τα σενάρια αυτά για μία ακόμη φορά ωστόσο έσπευσε να τελειώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» σε συνομιλία με δημοσιογράφους τα περί προεκλογικής εκστρατείας. Την ίδια ώρα κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «διακαείς πόθους» της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ τα σενάρια πρόωρων εκλογών, με το θέμα ωστόσο να συντηρείται ψηλά στην ημερήσια ατζέντα εξαιτίας τόσο των πιέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και των νέων σκοπέλων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

 

Και μπορεί στην Ηρώδου Αττικού να ξορκίζουν το ενδεχόμενο των εκλογών, όμως μετά και την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των νησιωτών, η προβολή του κυβερνητικού έργου με γνώμονα τα ασθενέστερα στρώματα εκλαμβάνεται ως μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κλείσει η «ψαλίδα» των δημοσκοπήσεων σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός όχι μονάχα θα συνεχίσει τις εξορμήσεις του ανά την επικράτεια, αλλά έχει εκφράσει συνάμα τη δυσφορία του σε συνεργάτες του για το γεγονός ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης μένουν κλεισμένα στα γραφεία τους και αποκομμένα από την κοινωνία και τους πολίτες.

 

Το θέμα έχει ήδη τεθεί σε συσκέψεις με συνεργάτες αλλά και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει πως η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με επικοινωνιακό έλλειμμα, αφού οι δύσκολες αποφάσεις που έχει πάρει σε συνδυασμό με τη στάση πολλών υπουργών έχει διακόψει τους διαύλους επικοινωνία με την κοινωνία, με αποτέλεσμα να μην επικοινωνείται ορθά ο συνολικός στόχος και ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Κατ΄αυτόν τον τρόπο οι περιοδείες στη Νίσυρο, τη Θεσσαλονίκη, τον Έβρο, την Κρήτη και σήμερα στη Μεσσσηνία δεν έχουν τόσο προεκλογικό άρωμα, όσο στόχο να δώσουν το παράδειγμα στους υπουργούς αλλά και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσουν και να ενισχύσουν τους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες.

 

Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει φροντίσει να υπενθυμίσει πως μοναδική δύναμη της κυβέρνησης αυτής, που έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα τόσο εκτός όσο και εντός συνόρων, είναι ο ίδιος ο λαός.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, το προσεχές διάστημα σε αντίστοιχες εξορμήσεις με αφορμή και τις γιορτές, αναμένεται να επιδοθούν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 218 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)