ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:48:07π.μ.
16
Μαΐου

Εκλογές για διαφορετικό μείγμα πολιτικής

Κατηγορία Πολιτική

Τη λογική του «σκληρού ροκ» παρά τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές εντατικοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση την πλήρη ευθύνη για το δυσβάσταχτο βάρος των σκληρών μέτρων που φέρνει το κλείσιμο της αξιολόγησης, λόγω των κυβερνητικών επιλογών και όχι πιέσεων των «κακών» δανειστών.

Στη Συγγρού επιμένουν στο διαρκές αίτημα για εκλογές και απομάκρυνση το συντομότερο δυνατόν της κυβέρνησης, εστιάζοντας στο μείγμα εναλλακτικής πολιτικής, που μπορεί να φέρει τη χώρα σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκτός κρίσης. Έτσι, οι δηλώσεις Ντομπρόφκσις αποτέλεσαν μία χρυσή ευκαιρία αντεπίθεσης της Νέας Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου, Γιώργο Κουμουτσάκο, να τονίζει ότι «τώρα πια το γνωρίζουν όλοι. Δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία. Οι αβάσταχτοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που θα επιπέσουν σε όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά της χώρας καθώς και στην εθνική οικονομία, είναι συνειδητή επιλογή και απόφαση των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου».

 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ ενώπιον κομματικού κοινού, μιλώντας στους προέδρους ΝΟΔΕ, από τους οποίους ζήτησε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. «Αυτή η κυβέρνηση, όσο και να παραμένει στην εξουσία, θα είναι μια κυβέρνηση φθοράς. Θα είναι μια κυβέρνηση, που θα επωμιστεί πολιτικά τη μεγάλη - προκλητική - στροφή που έκανε, αποποιούμενη όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Θα επωμιστεί το κόστος ενός πακέτου άδικων μέτρων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τα γαλάζια στελέχη «να είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε έναν εκλογικό αγώνα αποτελεσματικό και ουσιαστικό. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Και εγώ πιστεύω πιο σύντομα από ότι κάποιοι περιμένουν θα κληθούμε και πάλι εμείς να είμαστε η μεγάλη πολιτική δύναμη, η οποία θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα στον ορθό δρόμο».

 

Παράλληλα, θετικά αποτιμάται από τη Συγγρού η απήχηση που είχε η παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συνέδριο της Δράσης, παρουσία και του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη για τη συσπείρωση όλων των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου γύρω από τη Νέα Δημοκρατία, ως αντίβαρο στον «αριστερό λαϊκισμό» του Αλέξη Τσίπρα. Στόχος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι άλλος από την έκφραση του «Ναι» του δημοψηφίσματος και την κάλυψη όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, ώστε όταν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, ενδεχόμενο που στη Συγγρού τονίζουν ότι βρίσκεται στο εγγύς μέλλον, η ΝΔ να κόψει με διαφορά πρώτη το νήμα.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η ηγεσία της ΝΔ εκτιμά ότι διαρκώς κερδίζει έδαφος ανοίγοντας την «ψαλίδα» από το κυβερνών κόμμα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προγραμματίζει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση παρεμβάσεις σε καθημερινή βάση για όλα τα ανοιχτά θέματα της επικαιρότητας και εξορμήσεις προκειμένου να αποκαταστήσει πλήρως την επαφή της ΝΔ με την κοινωνία.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 167 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα