ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:12:25π.μ.
30
Δεκεμβρίου

Εκλογές στις 26 Ιανουαρίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές- Γιατί η Κυβέρνηση κλιμακώνει τις επιθέσεις στον Κ. Μητσοτάκη

Κατηγορία Πολιτική

Με νέο ανέβασμα των... ντεσιμπέλ απαντά διαρκώς το Μέγαρο Μαξίμου στις αντιπολιτευτικές κατηγορίες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρώντας να καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της Πειραιώς - σύμφωνα με τη δική του εκδοχή - στην κοινή γνώμη.

Μετά την ταύτισή του με τους ακραίους κύκλους των δανειστών, ως τον «επικεφαλής των προθύμων», στην Ηρώδου Αττικού κάνουν λόγο για κρυφή ατζέντα χιλιάδων απολύσεων τόσο στο Δημόσιο όσο και στους δήμους. Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προτάσσουν το «αντικοινωνικό προφίλ» και τον «ελιτισμό» του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο κόμμα του.

 

Γιατί το Μαξίμου κλιμακώνει τις επιθέσεις το πρόσωπο του Μητσοτάκη

 

Δεν είναι τυχαίες οι προσεκτικές αιχμές κορυφαίων στελεχών του Μαξίμου για «εσωτερικά προβλήματα» του προέδρου της ΝΔ.

 

Η διαρκής όξυνση της πολεμικής και η μέριμνα του κυβερνητικού επιτελείου να μπαίνει στο κάδρο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

 

Και τούτο, διότι στην Ηρώδου Αττικού εκτιμούν πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εγκλωβιστεί στην άρνηση υπερψήφισης της εφάπαξ χορήγησης του βοηθήματος («13η σύνταξη»), γεγονός που έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις τόσο στην κοινωνική βάση της ΝΔ, όσο και σε επίπεδο στελεχών μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος.

 

Πέραν αυτού, στο Μαξίμου διαρκώς τονίζουν πως με το διαρκές αίτημα για εκλογές, ακόμα και την ώρα που η αξιολόγηση μένει ανοιχτή, ο κ. Μητσοτάκης «δεν υποσκάπτει την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα».

 

Με τον τρόπο αυτό στο κυβερνητικό επιτελείο επιχειρούν να αναδείξουν το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα έχει υποπέσει η ηγεσία της ΝΔ, καθώς εκτός της κυβέρνησης ούτε οι ευρωπαίοι θέλουν να δουν την Ελλάδα ως έναν νέο πυρήνα πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης ενόψει του εκλογικού 2017 για την Ευρώπη.

 

Με τον τρόπο αυτό επί της ουσίας εκ νέου ταυτίζουν τον κ. Μητσοτάκη με τους ακραίους κύκλους των δανειστών, για τους οποίους κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν αιχμές πως κρατούν ανοιχτή την αξιολόγηση για να ρίξουν την κυβέρνηση.

 

Πάντως, η διαρκής όξυνση της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο. Και όσο και να ξορκίζει το σενάριο των πρόωρων εκλογών το Μαξίμου σε κάθε ευκαιρία, αποτελεί γεγονός πως η κλιμάκωση της πολεμικής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η σκληρή πόλωση εξυπηρετεί την... εγρήγορση και συσπείρωση των κομματικών αντανακλαστικών.

 

Και σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο και δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την 26η Ιανουαρίου, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά...

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 242 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα