ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:07:32π.μ.
30
Ιανουαρίου

Έρευνα της Prorata δείχνει ενίσχυση του δικομματισμού

Κατηγορία Πολιτική

Ενίσχυση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων -ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.- καταγράφεται σε μια περίοδο κατά την οποία η διαπραγμάτευση μοιάζει να καρκινοβατεί, με τους δανειστές να ασκούν πιέσεις για νέα μέτρα και την πολιτική πόλωση να αυξάνεται στο εσωτερικό, σε πεδία όπως η οικονομία και τα φαινόμενα διαπλοκής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Τι δείχνει η έρευνα «Σφυγμός» της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

 

Σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται έως το 21% (18% τον Νοέμβριο), η Ν.Δ. έως το 33% (29%), η Χρυσή Αυγή έως το 8% (10%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη έως το 14% (10%), το ΚΚΕ 12% (14%), το ΠΟΤΑΜΙ 8% (8%), οι ΑΝ.ΕΛΛ. 4% (5%), η Ενωση Κεντρώων έως το 7% (8%), η Λαϊκή Ενότητα έως το 4% (3%) και η Πλεύση Ελευθερίας έως το 7% (7%).

 

Στο ερώτημα εάν επιθυμούν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι συμμετέχοντες απαντούν 56% «όχι», 38% «ναι» (μεγαλύτερο κατά έξι μονάδες από τον Δεκέμβριο) και 6% «Δ.Ξ./Δ.Α.».

 

Το 66% συμφωνεί ότι «η ΝΔ είναι το κόμμα του συστήματος», το 62% ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αντισυστημικός, το 61% ότι «η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωησ», το 62% ότι οι ΑΝΕΛ «δεν ταιριάζουν ιδεολογικόα με τον ΣΥΡΙΖΑ», το 49% «ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διασωθεί με προσπάθειες όπως υατή των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη», το 42% ότι «το Ποτάμι δεν είναι πλέον παρά η ουρά του ΠΑΣΟΚ».

 

Το 61% αισθάνεται μεγάλο φόβο, το 74% μεγάλο και υπερβολικό φόβο, ενώ το 49% καθόλου ελπίδα.

 

Σχετικά με τις ιδιότητες των πολιτικών αρχηγών:

Το 50% δηλώνει ότι το επίθετο «έντιμος» δεν ταιριάζει σε κανέναν από τους Τσίπρα -Μητσοτάκη.  Το 26% επιλέγει τον αρχηγό της ΝΔ και το 18% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στο απόμακρος το 26% λέει «και οι δύο το ίδιο», το 24% ο Μητσοτάκης, το 22% ο Τσίπρας.

 

Στο «αποτελεσματικός» το 51% δηλώνει «κανένας από τους δύο, το 28% ο Μητσοτάκης και το 11% ο Τσίπρας.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 185 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα