ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:25:33μ.μ.
27
Μαΐου

Ευρωπαϊκή δύναμη για το προσφυγικό προτάσσει η ΝΔ

Κατηγορία Πολιτική

Πρόταση για ενιαία δύναμη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμοπουλο το απόγευμα της Πέμπτης στη Συγγρού.

Στο γαλάζιο επιτελείο ετοιμάζουν πυρετωδώς τις θέσεις του κόμματος τις οποίες θα αναπτύξει αναλυτικά ο ίδιος ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο.

 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «από την πρώτη στιγμή, αναζητήσαμε κοινό τόπο για να διαμορφώσουμε μια εθνική στρατηγική για το προσφυγικό και αποφύγαμε να χρησιμοποιήσουμε το ζήτημα αυτό στο πλαίσιο της κλασικής και τυπικής κομματικής αντιπαράθεσης», ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη στάση της κυβέρνησης για την Ειδομένη, τονίζοντας πως «εκκενώθηκε, τελικά με πολύ μεγαλύτερη ευκολία απ’ ό,τι κάποιοι πίστευαν, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα, η κεντρική σιδηροδρομική γραμμή, που συνδέει την Ελλάδα με το Βορρά, να παραμένει κλειστή για παραπάνω από 60 μέρες».

 

Αναφορικά με την πρόταση για κοινή μονάδα φύλαξης των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η πρόταση αυτή «είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τα ελληνικά συμφέροντα, καθώς τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Τα σύνορα της Ευρώπης είναι και σύνορα της Ελλάδας. Τα σύνορα της Ευρώπης είναι στο Αιγαίο και όχι στα βόρεια σύνορα της χώρας».

 

Πάντως στο γαλάζιο επιτελείο προετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο μπαράζ επαφών που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λουξεμβούργο με ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στο Φανάρι όπου θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 118 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα