Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Μαΐου

Ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό προφίλ χτίζει ο Μητσοτάκης

Κατηγορία Πολιτική

Να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του και να «οικοδομήσει» σχέσεις εμπιστοσύνης μεταφέροντας την προσήλωση της ΝΔ στην ανάγκη για συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορεία της χώρας επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκινά την περιοδεία του από το Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ 'Ανχελ Γκουρία με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρώην πρόεδρο της χώρας και επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος Νικολά Σαρκοζί.

 

Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και στην Ευρώπη και η διαφορετική πρόταση της ΝΔ, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, για την ανάγκη της εφαρμογής δομημένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να βγει από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

 

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και τον καθηγητή Γιώργο Πρεβελάκη, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρέσβη της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό, αρχίζει σήμερα στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι με την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον 'Ανχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΝΔ και του ΟΟΣΑ, παρουσία των δύο.

 

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής, η αντιπροσωπεία την ΝΔ θα ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τον Μάρτιο του 2015 που υπογράφηκε το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας», μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδος και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται όσον αφορά την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως, επίσης, για την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΟΟΣΑ στα θέματα διαφάνειας και στα θέματα αξιολόγησης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η νέα προσέγγιση του ΟΟΣΑ, μετά τη μελέτη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία θεωρεί ότι απαιτείται μια ευρύτερη θεώρηση της σχέσης της οικονομίας μιας χώρας με τους θεσμούς που διαμορφώνονται από την ιστορία, τις κοινωνικές τάσεις και τις πολιτικές επιλογές. Μια τέτοια θεώρηση, μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές ειδικά διαμορφωμένες για τις ανάγκες μιας χώρας και τις δυνατότητες που αυτή έχει.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 153 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)