ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:48:10π.μ.
05
Απριλίου

Φωτίου: Η Ευρώπη οφείλει να στηρίξει την προσπάθεια για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Κατηγορία Πολιτική

«Η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 4 Απριλίου, στη Βαλέτα της Μάλτας.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, η Ευρώπη οφείλει να σταθεί αλληλέγγυα στην προσπάθεια της χώρας και να την στηρίξει ουσιαστικά στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

 

Υποστηρίζοντας τις ελληνικές θέσεις, ο γγ της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC) Luca Visentini, υπογράμμισε τη θεμελιώδη σημασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, της ανεργίας, της ενδοεργασιακής φτώχειας, αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν περιθώρια στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Στο επίκεντρο της συνόδου βρίσκονται οι ανισότητες στην αγορά εργασίας στην ΕΕ, η ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού και η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την καταπολέμηση του φαινομένου των φτωχοποιημένων εργαζομένων.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα