ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:11:38π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
10
Ιουνίου

Γ. Κατρούγκαλος: Ανάγκη ενίσχυσης της αυτονομίας της αμυντικής πολιτικής της Ε.Ε.

Κατηγορία Πολιτική

Τις πρόσφατες θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άμυνα, παρουσίασαν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Άμυνα και την Ασφάλεια της Πράγας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

και η ύπατη εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι.

 

Στη διάσκεψη, που γίνεται στο πλαίσιο του ευρύτερου διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αυτονομίας της αμυντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο κ. Κατρούγκαλος συμμετείχε στο πρώτο πάνελ της διοργάνωσης και συζήτησε για τις προοπτικές της αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ με τη νέα υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Συλβί Γκιουλάρ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Τσεχίας Λιουμπομίρ Ζαοράλεκ και της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάτσακ.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αυτονομίας της αμυντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο για να ενισχυθεί ο διεθνής ρόλος της ως παγκόσμιου παίκτη σταθερότητας και ειρήνης, όσο και για να ικανοποιηθεί η ανάγκη των Ευρωπαίων πολιτών για ασφάλεια και προστασία από το φόβο κάθε είδους απειλών. Επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές είναι αλληλένδετες και ότι η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί παρά να θέτει πάντα στο προσκήνιο την ανάγκη αυτή να γίνει πιο δημοκρατική και κοινωνική.

 

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε διμερείς επαφές με ομολόγους του και αύριο θα συναντηθεί με επιχειρηματίες, για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Τσεχία.

 

 


πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 297 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα