ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:03:28μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
17
Νοεμβρίου

Πανούσης: Ο Τσίπρας γνώριζε τις απειλές για τη ζωή μου

Κατηγορία Πολιτική

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή,

αναφέρθηκε στο θέμα της τρομοκρατίας, στις απειλές που δέχεται για τη ζωή του, αλλά και στις καταγγελίες του στον εισαγγελέα.


«Εγώ δεν αφήνω να με καπελώσουν κόμματα. Αν το κάθε κόμμα θέλει να πει τα δικά του και το κάθε κανάλι να δώσει τα δικά του αυτό είναι θέμα του. Εγώ δεν μπλέκω σε αυτά», είπε ο Γιάννης Πανούσης στην εκπομπή «στον Ενικό», ενώ αποκάλυψε τι θα πει σε υστερόγραφο στους Βουλευτές την Τετάρτη στη Βουλή: «Εγώ επειδή έχω μια ισοκρατική αντίληψη του νόμου και της πολιτείας, εάν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστώ δεν θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα. Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά. Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο ή θα κρυφτούν πίσω από καμιά νυχτερινή τροπολογία. Εγώ αν έχω κάνει λάθος θα το πληρώσω. Είμαι μόνος μου. Είμαι καθαρός. Με ξέρει 40 χρόνια η ελληνική κοινωνία».
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι δεν είπε κανένα όνομα για τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του. «Αναιρούν όλη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ό,τι έγραφα ρομάντσα. Έρχεται ο Τσάκαλος και τα αναιρεί όλα αυτά. Με κατηγορεί για κάποιες επιλογές που δεν ξέρω ποιες είναι», ενώ συμπλήρωσε λέγοντας :«Τι ενοχλεί τον κ. Τσάκαλο; Εάν έχουν γίνει αυτοί οι διάλογοι; Γιατί το διαψεύδει; Γιατί; Ο μόνος λόγος που το κάνει είναι διότι θα έχει πίεση από τους άλλους κρατούμενους ότι διαπραγματεύεται με το υπουργείο μόνος τους. Υπάρχει η καταγγελία Μαζιώτη ότι τα έβρισκαν οι Πυρήνες με το υπουργείο Δικαιοσύνης».


Όπως εξήγησε ο Γιάννης Πανούσης πριν από 10-15 ημέρες τον ενημέρωσε ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης ότι συνεχίζονται οι απειλές σε βάρος της ζωής του. «Έγινε ενώπιον 10 ανθρώπων. Εγώ χαρτιά δεν έχω. Δεν δικαιούμαι να έχω. Μου είπε (ο Γ.Ρουμπάτης) ότι συνεχίζεται αυτή η ιστορία που ξέρεις ποια είναι», τόνισε ο πρώην υπουργός.


«Έρχεται ένα χαρτί που λέει ότι ο τάδε και ο τάδε είπαν θα μου σπάσουν το κεφάλι με πέτρα. Αυτό το χαρτί τι το κάνεις; Αυτό που μπορείς να κάνεις ως υπουργός είναι να πας πολιτικά στον πρωθυπουργό και από άποψη αρμοδιότητας στον υπουργό Δικαιοσύνης. Είπα να φτάσει στον πρωθυπουργό μέσω του κ. Ρουμπάτη» είπε ο Γιάννης Πανούσης και συνέχισε: «Εγώ πάω μέσω του διοικητή της ΕΥΠ και τα πάει στον πρωθυπουργό. Και μου είπε ότι τα πήγε και μάλιστα προβληματίστηκε ο πρωθυπουργός. Τα πάω στον υπουργό Δικαιοσύνης». Μάλιστα ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Παρασκευόπουλο παρουσία του Πάνου Λάμπρου για τις απειλές που δεχόταν.


«Με απείλησαν και πάλι όταν αποχώρησα από το υπουργείο. Ο Πανούσης δεν είπε ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ για τον κ. Λάμπρου. Εγώ είπα ότι κινδυνεύει η ζωή μου από μία συνάντηση στις φυλακές μεταξύ πολιτικών στελεχών και κρατουμένων», είπε ο πρώην υπουργός.


Επιπλέον άφησε αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. «Μετά τις απειλές των πυρήνων της φωτιάς Τόσκας και Παρασκευόπουλος θα έπρεπε να παραιτηθούν», είπε ο πρώην υπουργός.

 

Στην κριτική που δέχεται ότι επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση με τις καταγγελίες του απάντησε λέγοντας πως «η αναφορά η δική μου λέει ότι έχω αυτά τα χαρτιά. Κινδυνεύει η ζωή μου και θέλω να εξετάσετε τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν στοχοποίησα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ήξερα τα γεγονότα και είπα τον Σεπτέμβριο: Ψηφίστε Τσίπρα. Αυτά ότι είμαι με την διαπλοκή κλπ. είναι μια αμηχανία που δεν την περιμένεις από την Αριστερά», ανέφερε ο Γιάννης Πανούσης.
Για το θέμα της τρομοκρατίας και τα προβλήματα με τις προσφυγικές ροές ο κ. Πανούσης είπε ότι «γεννιέται η αντιπαγκοσμιοποίηση. Η παγκοσμιοποίηση προσπάθησε να κάνει μία νέα γεωγραφία. Δεν ήταν αλήθεια. Και μέσω του ISIS γεννιέται αυτή η αντιπαγκοσμιοποίηση. Επειδή υπάρχει ο ιερός πόλεμος δεν είναι τόσο μακριά όσο φαίνεται. Η Ελλάδα και κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να φυλάει τα σύνορα της και να μην γίνει κάποια στιγμή black box, δηλαδή να μείνουν όλοι εδώ.


Πολλοί τζιχαντιστές είναι ευρωπαίοι πολίτες. Κάποιοι που υπήρχαν υπόνοιες ότι είναι τζιχαντιστές είναι Αυστριακοί, Γάλλοι κλ.π. Πως θα τον βγάλεις έξω; Περισσότεροι είναι πολίτες ξένων ευρωπαϊκών χωρών. Και κάποιοι έρχονται με τα καραβάνια των προσφύγων. Αυτό το πράγμα δεν είναι εύκολο να το ξεδιαλύνεις», τόνισε ο Γιάννης Πανούσης και τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης των hot spots στην Τουρκία.


Τέλος, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να συναντηθεί μαζί του. «Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να μιλήσουμε διότι πρέπει να του αναλύσω ορισμένα πράγματα. Αν ο πρωθυπουργός έχει εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που του έδωσε εξουσία τους πρώτους 7 μήνες θα πρέπει τουλάχιστον να τον ακούσει», τόνισε ο Γιάννης Πανούσης.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 110 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα