ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 - 2:38:32π.μ.

banner468x60

04
Αυγούστου

Γεωργιάδης: Πιθανά τα αυστηρά πρωτόκολλα με προτεραιότητα στους εμβολιασμένους τον χειμώνα

Κατηγορία Πολιτική

Δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση για το πώς θα είναι τα πρωτόκολλα το χειμώνα, χωρίς να αποκλείονται τα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα στα οποία θα έχουν προτεραιότητα οι εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών γίνεται σε συνεργασία με τις Επιτροπές βιοηθικής» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συμφέρον να εμβολιαστούν οι πολίτες, έχει όμως την υποχρέωση να εξασφαλίσει τις δόσεις των εμβολίων».

 

Ο υπουργός, ακόμη, ανέφερε πως δεν έχει γίνει συζήτηση για το ποια είναι τα πρωτόκολλα κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο στην αγορά, αλλά σημείωσε την εκτίμησή του ότι ενδέχεται να είναι αυστηρά «στα οποία προφανώς οι εμβολιασμένοι θα έχουν προτεραιότητα».

 

Ερωτηθείς αν υπάρχουν δυνατότητες οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων, απάντησε: «Εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση όπως μέχρι τώρα βρήκε λύσεις θα βρει εις πάσαν περίπτωση, δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν μόνο του και κανέναν αβοήθητο. Τα δημόσια οικονομικά μας αντέχουνε, οι αγορές μας επιβραβεύουν με χαμηλά επιτόκια, ο τουρισμός μας ευτυχώς παρά τη μετάλλαξη Δέλτα μέχρι στιγμής πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Θα είμαστε εκεί να βοηθήσουμε, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανεξάντλητοι οι πόροι».

 

Σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Έχουμε πει από την αρχή ότι το πώς θα προχωρήσουμε και σε ποιες υποχρεωτικότητες, αυτό το κάνουμε μόνο σε συνεργασία με την επιτροπή βιοηθικής και την επιτροπή εμβολιασμών. Ο λόγος είναι απλός, εδώ έχουμε σύγκρουση δύο μεγάλων αρχών: η μια είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η άλλη είναι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος, δεν είναι εύκολο να πεις ότι καταργείς τελείως τη δεύτερη αρχή χάρη της πρώτης χωρίς κανένα δισταγμό. Το Σύνταγμα σίγουρα θα έδινε τη δυνατότητα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας να προχωρήσουμε σε περισσότερους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και φαντάζομαι ότι μπορεί η κυβέρνηση σε κάποιο σημείο της διαδρομής να το αποφασίσει κιόλας, όμως από την άλλη δεν θέλω να δώσουμε την εντύπωση ότι εμείς έχουμε κάποιο προσωπικό συμφέρον να επιβάλλουμε τους εμβολιασμούς».

 

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως όταν νόσησε από κορονοϊό, δεν μπήκε στο νοσοκομείο καθώς είχε εμβολιαστεί. «Όταν είδα ότι δεν είχα πρόβλημα τους πνεύμονες ηρέμησα, έκανε μετά άλλες τρεις-τέσσερις μέρες πυρετό, είχα μια πολύ μεγάλη εξάντληση λόγω του συνεχόμενου πυρετού αλλά πέρασε και αυτό ήτανε. Επειδή ο covid είναι μια περίεργη ασθένεια, άλλοι άνθρωποι το περνάνε τελείως ασυμπτωματικά, άλλοι ασθενούν βαριά ή λιγότερο βαριά. Φαίνεται ότι ο δικός μου οργανισμός θα ήταν από αυτούς που θα ασθενούσε πολύ βαριά αν δεν είχα το εμβόλιο. Ευτυχώς είχα κάνει το εμβόλιο και για αυτό το λόγο προστάτευσα τη ζωή μου και την υγεία μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 49 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα