Εκτύπωση αυτής της σελίδας
23
Δεκεμβρίου

Γιατί στη ΝΔ πιστεύουν ότι οι κάλπες είναι προ των πυλών

Κατηγορία Πολιτική

Πιο κοντά από ποτέ στη δικαίωση του διαρκούς αιτήματος για πρόωρες κάλπες εκτιμά πως βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκτενή συνέντευξή που παρέθεσε στο ΑΜΠΕ να εξαπολύει σφοδρή επίθεση εφ' όλης της ύλης στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι περιοδείες που έχει ξεκινήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανά την επικράτεια - όπως άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας - αλλά και η εντολή του πρώτου για εξορμήσεις όλων των στελεχών στην περιφέρεια, επιβεβαιώνει τον εκλογικό συναγερμό στον οποίο έχει τεθεί όλος ο κομματικός μηχανισμός της Πειραιώς.

 

Το διαφαινόμενο νέο αδιέξοδο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων είχε ήδη δώσει το πρώτο σινιάλο με άρωμα κάλπης, ωστόσο η διαρκής παροχολογία διά στόματος Αλέξη Τσίπρα και η πρωτοφανής - σε σημείο χυδαιότητας σύμφωνα με γαλάζια στελέχη - κλιμάκωση των προσωπικών επιθέσεων κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κυβέρνηση, βάζουν πιο ευκρινώς από ποτέ στο κάδρο το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

 

Την ίδια ώρα, άπαντες στο γαλάζιο στρατόπεδο παρατηρούν με μεγάλη προσοχή την διαρκή όξυνση του κλίματος μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και Βερολίνου και ΔΝΤ. Πίσω από αυτή την τακτική στη ΝΔ διακρίνουν μία διττή στρατηγική από την πλευρά της κυβέρνησης.

 

Αφενός την προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος αλλά και του εκλογικού ακροατηρίου δια πάν ενδεχόμενο και αφετέρου ένα παράθυρο διαφυγής μέσα από εκλογές κατόπιν σύγκρουσης με τους δανειστές, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να καταφέρει να διασώσει μέρος του πολιτικού του κεφαλαίου για την επόμενη μέρα στο εσωτερικό του κόμματος.

 

Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάτες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την πορεία του μέχρι σήμερα έχει αποδείξει πως διαρκώς αναζητά μέσα από διχαστικά διλήμματα την κατασκευή αντιπάλων και «εχθρών», ώστε ο ίδιος να μπορεί να προβάλλεται ως είτε το θύμα είτε ο μαχητής.

 

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που διαβλέπουν και την εξύφανση σεναρίων για μία δεξιά παρένθεση, μέσα από την ναρκοθέτηση του δρόμου της ΝΔ προς την κυβερνησιμότητα, με βασικό επιχείρημα την αποδοχή από την κυβέρνηση δυσθεώρητων πρωτογενών πλεονασμάτων μακροπρόθεσμα που επί της ουσίας δένουν τα χέρια κάθε επόμενης κυβέρνησης και δεν αφήνουν περιθώρια εφαρμογής μίας εναλλακτικής πολιτικής, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί με τη Συμφωνία Αλήθειας.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 227 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)