Εκτύπωση αυτής της σελίδας
30
Νοεμβρίου

Γιατί ζητά άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης ζητά η ΝΔ

Κατηγορία Πολιτική

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τελεί η ΝΔ, με το βλέμμα καρφωμένο στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Αν και το Μοσχάτο συντηρεί το αίτημα πολιτικών εξελίξεων, όπως διαφάνηκε και από τα όσα διεμήνυσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη βαλκανική περιοδεία του, εμφανιζόμενος όπως και εντός συνόρων ως εν αναμονή πρωθυπουργός, ένας εκλογικός αιφνιδιασμός με «απόδραση» της κυβέρνησης από την εξουσία με ανοιχτή την αξιολόγηση αποτελεί αρνητικό σενάριο τόσο για τη ΝΔ όσο κυρίως για την ίδια τη χώρα και την οικονομία.

 

Στην ίδια κατεύθυνση, στην Πειραιώς σημειώνουν πως όσο καθυστερεί η νέα «σκληρή διαπραγμάτευση» ανεβαίνει ο λογαριασμός. «Όσες φορές μίλησαν για κόκκινες γραμμές, για πολιτική συμφωνία, για υπερήφανη διαπραγμάτευση, στο τέλος οι Έλληνες το πληρώσαμε πανάκριβα» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

 

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν πως τυχόν «ηρωϊκή έξοδος», την οποία δεν αποκλείουν, είναι ικανή να τινάξει στον αέρα την ήδη καταρρέουσα πραγματική οικονομία, επαναφέροντας εφιαλτικά σενάρια του δραματικού καλοκαιριού του 2015. Περαιτέρω, επί τάπητος έχουν τεθεί ακόμα και σενάρια... δεξιάς παρένθεσης, με παράδοση της εξουσίας στη ΝΔ με ναρκοθετημένο πεδίο μπροστά της λόγω της ανοιχτής διαπραγμάτευσης. Ως εκ τούτου, στη ΝΔ κάνουν λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία», αφού όπως τονίζουν αν και συνήθως «κυβερνήσεις τα χρεώνουν στις προηγούμενες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα χρεώνει στην... επόμενη».

 

Για αυτό το λόγο πάντως και ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του πως «η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, επιθυμεί να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα».

 

Με τον τρόπο αυτό στο γαλάζιο στρατόπεδο επιχειρούν αφενός να αποκρούσουν το κυβερνητικό αφήγημα περί τέταρτου Μνημονίου ως ατζέντα της ΝΔ, αλλά συγχρόνως και να αποσαφηνίσουν πως η ΝΔ δεν ζητά πολιτικές εξελίξεις πριν το κλείσιμο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση πέραν των καταστροφικών συνεπειών για τη χώρα, «η καυτή πατάτα» θα περνούσε σε γαλάζια χέρια.

 

Διόλου τυχαία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολίασαν με τον όρο «απόδραση» το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα, την ώρα που η αγωνία για όλα τα ανοιχτά ζητήματα - ακόμα και εθνικά - στην Ελλάδα χτυπά κόκκινο. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να δραπετεύσει από τις ευθύνες του με ένα ταξίδι στην Κούβα. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι υπογράφει» ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση της ΝΔ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 207 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)