ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 4:30:22π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Απριλίου

Γκέτο καταγγέλλει η Γεννηματά και ζητά διαχωρισμό προσφύγων- μεταναστών

Κατηγορία Πολιτική

Τον Πειραιά επισκέφθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δει από κοντά την κατάσταση. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά κατήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε το πρώτο λιμάνι της χώρας.


“Δυστυχώς και εδώ στον Πειραιά διαπιστώνουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση ξέρει να δημιουργεί προβλήματα δεν μπορεί να λύνει προβλήματα. Σήμερα ήρθαν και νέοι άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες που πραγματικά δεν θυμίζουν Ευρώπη, που είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για την χώρα μας. Μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη. Φτιάχνουν στρατόπεδα γκέτο, πόλη μέσα στην πόλη, αδύναμοι να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών αλλά και των προσφύγων”, σχολίασε η κ.Γεννηματά.


Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης και να διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες. “Αυτό έπρεπε να έχει γίνει χθες”, είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε επίσης να υπάρξει πρόσβαση στις υπηρεσίες ασύλου, να υπάρξει διασπορά των προσφύγων για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους και να μπορούν τα παιδιά που μένουν εδώ, όσο μένουν εδώ, να πηγαίνουν σχολείο.


Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να κλείσουν οι οικονομικές πληγές που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στα νησιά αλλά και στον Πειραιά και στην Ειδομένη.


“Από όλα αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Χωρίς σχέδιο προχωρά και χωρίς κανένα συντονισμό. Και η Ευρώπη κρύβεται πίσω από την ανικανότητα και την ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης. Η χώρα μας μετατρέπεται από ευρωπαϊκή χώρα σε μια χώρα του τρίτου κόσμου και η ευθύνη δεν αφορά έναν υπουργό αφορά το σύνολο της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό”, κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

 

πηγή: news247.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα