×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Ιουνίου

Γόρδιος δεσμός για την κυβέρνηση οι συμβασιούχοι

Κατηγορία Πολιτική

Το ένα μετά το άλλο ξεπηδούν τα προβλήματα για την κυβέρνηση στο πεδίο της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ένα από τα βασικά αντικείμενα που απασχόλησαν τη συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (πέρα από τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα), ήταν ο «γόρδιος δεσμός» με τους συμβασιούχους που ήρθε στην επιφάνεια μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου.

 

Σύμφωνα με την οποία είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις στις 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργαζομένων στους Δήμους, εφόσον ο συνολικός χρόνος των συμβάσεων υπερβαίνει τους 24 μήνες.

 

Πονοκέφαλος η λύση για τους συμβασιούχους


Τη στιγμή πάντως που το ελεγκτικό συνέδριο δείχνει τη λήξη των συμβάσεων στους Δήμους, το ΥΠΕΣ κάνει λόγο για «προσπάθεια να επιτευχθεί πολιτικά μια λύση», προωθώντας μόνιμες προσλήψεις.


Ωστόσο, άλλα στελέχη της κυβέρνησης , τονίζουν ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ανυπέρβλητα συνταγματικά εμπόδια για μονιμοποιήσεις ( αφού το Σύνταγμα δεν επιτρέπει μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου).


Το μήνυμα που στέλνει, δε, το Μαξίμου είναι «πρόκειται για ένα θέμα με πολλές και διαφορετικές ταχύτητες που είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο στη διαχείρισή του».

 

Στο μικροσκόπιο οι υπουργοί για την καθημερινότητα


Μέσα σ' αυτό το κλίμα, στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια έχουν ανοίξει τα...ραντάρ που καταγράφουν επιδόσεις των υπουργών.

 

Με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι «θα πρέπει να μιλούν τα έργα και όχι τα έργα», ζητώντας από τους υπουργούς να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν στο πεδίο της καθημερινότητας.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 375 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)