ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:26:22π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
23
Ιουνίου

Η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία Πολιτική

Πέρασε το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις δυνάμεις "που απεγκλωβίζονται από το μνημόνιο και στρέφονται προς την αριστερά, τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου"στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας απευθύνθηκε σε δυνάμεις και προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έχουν διαχωρίσει τώρα τη θέση τους από την κυβερνητική πολιτική.

 

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι δεν είναι τεχνικό θέμα, αλλά πρωτίστως πολιτικό. Σημείωσε, άλλωστε ότι η αποτροπή εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή μπορεί να επιτευχθεί στη βάση πρωτοβουλιών, που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και έξω από τη Βουλή και στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων.

 

Σε μια επιθετική τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του κόμματος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση.

"Να τελειώνει η πλάκα!", είπε, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν έκανε κεντροαριστερή στροφή.

Χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως "το μεγάλο σπίτι της Αριστεράς" που θα πρέπει να αντιστοιχηθεί στο ενάμιση εκατομμύριο πολίτες που το ψήφισαν και τις εκατοντάδες χιλιάδες άλλων που αμφιταλαντεύονται, σημείωσε πως για το μέλλον του κόμματος υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να αφεθεί η κυβέρνηση να "βράσει στο ζουμί της και να πέσει σαν ώριμο φρούτο", είτε να γίνουν τα πάντα ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες κλιμάκωσης των αγώνων και να υπάρξει πρόσκληση προκειμένου να διεξαχθούν εθνικές εκλογές εντός του έτους.

 

Ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος πως δεν θα ανεχθεί "να λένε κάποιοι εδώ ότι το σχέδιο είναι να οδηγήσουν τον λαό σε μία διάψευση, σε νέες Βάρκιζες", καλώντας όσους έχουν κάτι να πουν, να μιλήσουν καθαρά...

 

Η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έληξε με την- κατά πλειοψηφία- έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης που συμβάδιζε με την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα.


Η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα για το ζήτημα των συμμαχιών έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 84 κατά, 4 λευκά, ενώ υπήρξαν και 7 αποχές.

πηγή:news.gr

Διαβάστηκε 324 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα