ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:05:51π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
26
Μαΐου

Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Κατηγορία Πολιτική

Τέλειωσε λοιπόν και αυτή η εκλογική διαδικασία. Καθίσαμε όλοι μπροστά στις τηλεοράσεις και απολαύσαμε τα αποτελέσματα των exit polls απολαμβάνοντας τον καφέ μας ή οι πιο μερακλήδες το ποτό τους.

Το σκηνικό γνωστό και αριστοτεχνικά στημένο, έτσι ώστε να ικανοποιεί όλες τις ενστικτώδεις και συναισθηματικές ανάγκες μας. Οι καλεσμένοι ιδανικοί για να μας οδηγούν σε άλλους κόσμους όμορφους αγγελικά πλασμένους, αλλά όσο πιο μακριά γίνεται από εκείνον της λογικής και της υπευθυνότητας… Για να μην υποπέσω στο ατόπημα της γενίκευσης, οφείλω ν’ αναγνωρίσω, ότι μερικοί από αυτούς προσπάθησαν να αρθρώσουν φωνή λογικής, όμως που να ακουστούν ανάμεσα στις άναρθρες κομματικές κραυγές…. Εξ άλλου πόσοι από τους πολίτες ήταν διατεθειμένοι ν’ ακούσουν κάποια φωνή λογικής!


Ασφαλώς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την επομένη των εκλογών σχολιάζουν τα αποτελέσματα και προσπαθούν να εξάγουν τα συμπεράσματα, ανάλογα με τα ποσοστά που απέσπασαν τα κόμματα. Δυστυχώς κι εδώ τα συμπεράσματα ποικίλουν ανάλογα με την κομματική και όχι πλέον ιδεολογική ταυτότητα του αναγνωστικού τους κοινού…

Παρατηρούμε λοιπόν διαφορετικές αναγνώσεις και ερμηνείες των αποτελεσμάτων, οι οποίες όχι μόνον δεν εστιάζουν στο κυρίαρχο μήνυμα, αλλά εν πολλοίς επιτείνουν τη συσκότιση της βούλησης των πολιτών… Για το λόγο αυτό θα μείνουμε μακριά από αυτές τις αναλύσεις, ώστε να μην περιέλθουμε κι εμείς στο ίδιο συστηματικό και εννοιολογικό ολίσθημα. Εξ άλλου οι επί μέρους αναλύσεις είναι προφανές ότι είναι εύκολο να της βρει ο αναγνώστης σε πάρα πολλά μέσα ενημέρωσης. Στο παρόν σημείωμα θα προσπαθήσουμε να επισημάνουμε το κυρίαρχο μήνυμα αυτών των εκλογών.


Στην επιστήμη της διοίκησης υπάρχει ένα αποδεδειγμένα θεμελιώδες αξίωμα. Τα προβλήματα σ’ έναν οργανισμό επιλύονται όταν ανακαλυφθεί και ακολούθως επιλυθεί το κυρίαρχο πρόβλημα, που τον οδηγεί στην όποια δυσλειτουργία. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον τέταρτο νόμο της Αριστοτέλειας Λογικής, αυτόν του αποχρώντος λόγου, θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να εκφράσουμε το κυρίαρχο μήνυμα αυτών των εκλογών. Για μια ακόμη φορά μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, το εκλογικό σώμα με τα ποσοστά που έδωσε στα κόμματα, υπέδειξε στους πολιτικούς, ότι πρέπει να συγκυβερνήσουν σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός επιθυμεί να μείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ταυτόχρονα να εκπροσωπούνται στις αποφάσεις όλες οι κοινωνικές ανάγκες και οι πολιτικές τάσεις.

Όμως εδώ ακριβώς έγκειται η αντίφαση αυτού του μηνύματος, διότι πως είναι δυνατόν τα κόμματα που εσχάτως αναπτύχθηκαν, βασιζόμενα όχι σε λογικά προγράμματα αλλά σε μια συναισθηματική ανάγκη για εκτόνωση των πολιτών, να συγκυβερνήσουν με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν τα κελεύσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Εάν αυτό ήθελε συμβεί, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα εξαφανιζόντουσαν, γιατί θα είχε εκλείψει πλέον η διαφοροποιός ταυτότητα και το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, άρα και ο λόγος ύπαρξής τους, για να μιλήσουμε με όρους μάρκετινγκ. 


Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει σε μια συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ όσα μηνύματα και αν στείλει «ο κυρίαρχος λαός». Και τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί εν μέρει με την καθ’ υπέρβαση συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όμως θα λυθεί οριστικά, μόνον όταν οι πολίτες απεμπλακούν από τα συναισθηματικά σύνδρομα, που τους έχει κληροδοτήσει η οικονομική κρίση και αποφασίσουν ξεκάθαρα τι θέλουν.Δηλαδή να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πολιτική μακριά από την Ευρώπη, με ότι τούτο συνεπάγεται και να αναδείξουν ισχυρή κυβερνώσα πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ ή να ενισχύσουν σε τέτοιο βαθμό τα αστικά κόμματα και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία, που είναι το μεγαλύτερο και συμπαγέστερο κόμμα αυτή τη στιγμή στο χώρο των αστικών κομμάτων, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως σύγχρονος και ισότιμος εταίρος, αφού πρώτα βελτιώσει όλες εκείνες τις παθογενείς παραμέτρους της κοινωνίας της. 

 

Εδώ που φτάσαμε δε χωράνε μισές λύσεις και ο πολίτης μετά από την περίοδο χάριτος και δικαιώματος σε ανάλαφρες επιλογές που έδωσε στον εαυτό του, οφείλει να επανέλθει σε σώφρονες επιλογές και αποφάσεις, γιατί όταν παίζει κανείς με τη φωτιά κινδυνεύει να καεί ανά πάσα στιγμή!

 

Διαβάστηκε 373 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα