ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:16:39μ.μ.
20
Φεβρουαρίου

Η ΝΔ κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

Κατηγορία Πολιτική

«Πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί ο κίνδυνος επανάληψης των καταστροφικών συνεπειών που είχε το ανάλογο προηγούμενο του πρώτου εξαμήνου του 201 για να μην οδηγηθούμε σε ένα ακόμη Μνημόνιο, το τέταρτο για το οποίο μίλησε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης», επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να πιέσει προκειμένου να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση, έτσι ώστε, όπως επιμένουν από την Πειραιώς, «να περιοριστεί το βαρύτατο κόστος για την πραγματική οικονομία που συνιστά η αέναη παράταση της εκκρεμότητας».


Δηλώνοντας πεπεισμένοι ότι «τα πρόσθετα μέτρα τα οποία θα ληφθούν είναι ήδη προαποφασισμένα και εκείνο που απομένει είναι να προετοιμαστεί το έδαφος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την αποδοχή τους», ενόψει του Eurogroup γαλάζιοι αξιωματούχοι καλούν τους ιθύνοντες της κυβέρνησης «να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, καθώς «με τις καθυστερήσεις ο λογαριασμός ανεβαίνει κατακόρυφα».



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει το στίγμα της έντονης αντίδρασης που ετοιμάζει η αξιωματική αντιπολίτευση με ομιλία την οποία θα εκφωνήσει το βράδυ της Τρίτης από το Ηράκλειο (στις 19:30, στον κινηματογράφο «Αστόρια»).


Παρόλο που, λόγω του πένθους για τον αιφνίδιο θάνατο του Βαγγέλη Μπασιάκου, ακυρώθηκε το υπόλοιπο πρόγραμμα της διήμερης περιοδείας στην ανατολική Κρήτη, όπου σχεδίαζε να βρεθεί σε Σητεία, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο και να συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες (πανεπιστημιακούς, αυτοδιοικητικούς και θρησκευτικούς), ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί εντέλει μόνον στο Ηράκλειο για να μιλήσει.


Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι «θα χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης και θα ξεδιπλώσει την επόμενη φάση της στρατηγικής του», που, όπως σημειώνουν, «φυσικά δεν περιλαμβάνει πρόταση μομφής», την οποία «πολύ θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να του την κάνουμε δώρο για να συσπειρώσει τους βουλευτές του».


«Ο κόμπος έφθασε πια στο χτένι, ο χαμένος χρόνος έχει μεγάλο κόστος για τους πολίτες και δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια στο πανάκριβο παιχνίδι που παίζει το Μαξίμου», σχολιάζουν από το επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες για τις επόμενες πρωτοβουλίες που σκοπεύουν να αναλάβουν και τις κινήσεις που σχεδιάζουν να κάνουν.


Τα τέσσερα ερωτήματα



Σε μια προσπάθεια, πάντως, να κρατήσουν ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης, από την Πειραιώς έθεταν με έμφαση τα τέσσερα ερωτήματα που απηύθυνε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της οξείας αντιπαράθεσης που είχε με τον κ. τσίπρα στην «Ώρα του πρωθυπουργού».



Τα ερωτήματα, τα οποία σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας «αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και εγείρονται από όλους τους πολίτες», είναι τα εξής:


 - Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;
 - Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;
 - Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;
 - Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;



Και, σύμφωνα με το σχόλιο του γαλάζιου επιτελείου που συνόδευσε την επανάληψη των ερωτημάτων, «ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών και να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις. Στις δύσκολες αυτές ώρες δεν μπορεί ούτε να υπεκφεύγει, ούτε να τυρβάζει περί άλλα …».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 225 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα